Perunoita tulee keitettyä monesti liikaa. Perunasalaatti on yksi hyvä tapa hyödyntää ylimääräiseksi jääneet perunat. Tässä reseptissä perunasalaattia on viilattu nykyaikaisempaan suuntaan, ja se pitääkin sisällään muun muassa avokadoa ja pistaasipähkinöitä. Mikäli haluat salaatista lämpimän, paista paloitellut perunat pannulla voissa kauniin ruskeiksi. Jätä tällöin puolen tunnin marinointi väliin ja pyörittele sen sijaan paistetut perunat ja kevätsipuli nopeasti vinaigretessä. Tarjoile salaatti esimerkiksi laadukkaan grillimakkaran tai savustetun siian kanssa.
500 g perunoita
1 kevätsipuli (tai punasipuli)
200 g fetajuustoa
2 avokadoa
1 dl pistaasipähkinöitä (kuorineen)
runsaasti erilaisia salaatteja (esim. rucolaa, jääsalaattia, suolaheinää)
Vinaigrette
4 rkl oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
1½ rkl balsamiviinietikkaa
1 valkosipulinkynsi
vajaa 1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
ripaus valkopippuria
ripaus sokeria
Keitä perunat kypsiksi runsaasti suolatussa vedessä ja anna jäähtyä. Paloittele jäähtyneet perunat reilun kokoisiksi paloiksi kulhoon. Hienonna kevätsipuli ja lisää se perunoiden joukkoon. Valmista vinaigrette. Hienonna valkosipulinkynsi ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Kaada vinaigrette peruna-kevätsipuliseoksen joukkoon. Sekoita ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään 30 minuutin ajan. Kuutioi fetajuusto. Paloittele avokadot. Kuori ja rouhi pistaasipähkinät. Revi salaatit laakealle vadille. Lisää salaattipedille peruna-kevätsipuliseos, avokado, feta ja pähkinät.
Herkullista ja hyödyllistä kokkausta:)
VastaaPoistaTotta! :)
Poista