lauantai 7. helmikuuta 2015

Terveelliset mustikkamuffinssit

Tässä maistuvat muffinssit kahvipöytään tai välipalaksi täysin ilman lisättyä sokeria. Rakenne on yllättävän muffinssimainen ja hasselpähkinärouhe tuo mukavasti tekstuuria. Kookos ei maistu liikaa läpi, joten näitä voi leipoa vaikkei olisikaan suuri kookoksen ystävä. Makeutta muffinsseihin tuovat banaani, omenasose ja hunaja, joten kovin äkkimakeita nämä eivät ole. Halutessasi makeampaa makua voit lisätä taikinamassaan raakakaakaojauhetta tai kaakaonibsejä. Mustikoiden lisäksi voit käyttää muffinsseihin vaikkapa vadelmia tai herukoita omien marjamieltymystesi mukaan. Nämä muffinssit ovat maidottomia.




16-20 kpl

1½ (2 dl) kypsää banaania
125 g makeuttamatonta omenasosetta (esim. Piltti)
5 kananmunaa
½ dl hunajaa
1 dl kookosjauhoja
1 dl mantelijauhoja
½ dl hasselpähkinärouhetta
1 tl soodaa
½ tl suolaa
2 dl mustikoita 


Laita kulhoon muussattu banaani, omenasose, kananmunat ja hunaja, ja sekoita sähkövatkaimen hitaalla nopeudella tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon kookos- ja mantelijauhot, sooda ja suola, ja sekoita edelleen sähkövatkaimella hyvin. Kääntele lopuksi mustikat joukkoon varovasti. Laita muffinssivuoat muffinssipeltiin, ja kaada massaa vuokiin niin, että ne täyttyvät 3/4 asti. Paista uunin keskitasolla 180 asteessa 25-30 minuuttia, kunnes muffinssit ovat kauniin ruskeita. Koristele hieman jäähtyneet muffinssit tuoreilla mustikoilla.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti