sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Täyteläinen suklaakiisseli

Jääkaapistamme löytyi ylijääminä kasa kermavaahtoa ja muutama keltuainen. Koska vältämme heittämästä ruokaa roskikseen, kyseisten aineiden ympärille piti kehitellä jotakin syötävää. Mieheni teki mieli jotain suklaista ja siitä se ajatus sitten lähti: suklaakiisseli! Kiisseli on todella helppo ja vaivaton valmistaa. Maku on suklaisen täyteläinen, vaikka pohjana on kerman sijaan rasvaton maito. Mikäli kaipaat kiisselin rinnalle raikkautta, tarjoile sen kanssa tuoreita marjoja tai hedelmiä.




4 annosta

5 dl rasvatonta maitoa
3 keltuaista
3 rkl kaakaojauhetta
3 rkl sokeria
½ dl maissitärkkelystä
1 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa

hasselpähkinärouhetta
kermavaahtoa


Laita kattilaan maito, keltuaiset, kaakaojauhe ja sokeri. Lisää maissitärkkelys koko ajan sekoittaen. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes seos saostuu. (Tähän kuluu muutama minuutti.) Ota pois liedeltä, ja lisää vaniljasokeri ja suola, sekoita. Jäähdytä hyvin välillä sekoittaen. Jaa kiisseli annosmaljoihin, ja koristele hasselpähkinärouheella ja kermavaahdolla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti