Beurre blanc on klassinen voi-valkoviinikastike, joka tarjoillaan yleensä vaalean kalan kanssa. Kastike on kohtalaisen miedon makuinen, ja se korostaakin kalan ja lisukkeiden omaa makua juuri sopivalla tavalla. Kastike ei ole vaikea valmistaa, kunhan noudattaa ohjetta. Tarjosimme tällä kertaa beurre blancin paistetun siikafileen, kesäisen vihannespedin ja yrttiöljyn kera. Kesäinen vihannespeti koostui uusista perunoista, pikkuporkkanoista, vihreistä neulapavuista, retiiseistä, kevätsipulista ja kantarelleista. Kokonaisuus oli todella maukas!
6-8 hengelle
2 salottisipulia
2 rkl öljyä
2 dl kuivaa valkoviiniä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 dl vettä
2 dl kuohukermaa
80 g voita
valkopippuria
suolaa myllystä
Kuullota pieneksi silputut salottisipulit öljyssä. Lisää valkoviini, valkoviinietikka ja vesi. Keitä kokoon, kunnes jäljellä on noin puolet. Lisää kuohukerma ja kiehauta. Siivilöi ja keitä noin 5 min. ajan, kunnes kastike sakenee. Vatkaa kylmä voi kuutioina joukkoon. Mausta valkopippurilla ja suolalla. Kuohkeuta kastike sauvasekoittimella juuri ennen tarjoilua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti