Välillä käy niin onnekkaasti, että ex tempore pyöräytetty, jääkaapin jämistä koostuva ruoka paljastuu todelliseksi makunautinnoksi. Juuri näin kävi tämän salaatin kanssa, joten pakkohan tämä kokoonpano oli kirjoittaa muistiin, jotta ei tule mutkia matkaan kun seuraavan kerran tekee tätä mieli. Tämän voi tarjoilla joko valmiina annossalaattina tai isommasta kulhosta vaikkapa noutopöydän osana.
4 annosta
400 g broilerin hunajamarinoitua rintafileetä
1 iso buffalomozzarellapallo
4 kiinteämaltoista perunaa
150 g parsakaalia
20 kirsikkatomaattia
½ kurkku
jääretiisiä
pinjansiemeniä
yrttiöljyä
rouhittua mustapippuria
Keitä perunat edellisenä päivänä kypsiksi ja säilytä jääkaapissa. Paista broilerin rintafileet uunissa kypsiksi 200 asteessa noin 20-25 min. ajan. Pilko parsakaali pienemmiksi nupuiksi ja keitä suolatussa vedessä napakan kypsiksi (noin 5 min. nupun koosta riippuen). Paahda pinjansiemenet pannulla kauniin ruskeiksi. Valmista jääretiisit ja yrttiöljy erillisten ohjeiden mukaan. Kuutioi kurkku ja perunat, puolita kirsikkatomaatit. Kokoa salaatti laittamalla pohjalle kurkku- ja perunakuutiot, kirsikkatomaatin puolikkaat ja parsakaalinnuput. Saksi päälle kypsät broilerinfileet mukavan kokoisina paloina. Asettele päälle jääretiisiä ja sormin revittyjä mozzarellapaloja. Ripottele koristeeksi pinjansiemeniä. Lusikoi kevyellä (!) kädellä yrttiöljyä sinne tänne makua tuomaan ja rouhi lopuksi koko komeuden päälle mustapippuria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti