perjantai 8. elokuuta 2014

Eton mess

Kävin Porissa tapaamassa ystävätärtäni, joka on asunut aiemmin Englannissa. Hikisen kesäillan myöhäisinä tunteina hän loihti seurustelun lomassa perienglantilaisen jälkiruoan, jota on vuosien saatossa tarjoiltu Eton collegen vuotuisessa krikettiturnauksessa. Kyseessä on ikään kuin paremman väen pappilan hätävara, sillä Eton mess koostuu mascarponesta, vatkatusta kermavaahdosta, marengista ja tuoreista mansikoista. Jälkiruoan nimi tulee ystäväni kuuleman tarinan mukaan Eton collegessa illallisen päätteeksi tarjoillusta kauniisti asetellusta em. aineksia sisältäneestä jälkiruoasta, joka vahingossa tipahti lattialle ja joka nostettiin sieltä takaisin tarjolle sopivan sekaisena kasana - ja joka maistui taivaallisen hyvältä!


Vatkasin kermaa epähuomiossa hieman liikaa, siitä rakeisuus. Eli tarkkana kerman kanssa!


6 annosta

250 g mascarponea
2 dl kuohukermaa
18 pientä marenkia
2 tl vaniljasokeria
4 dl tuoreita mansikoita
tuoretta sitruunamelissaa


Perkaa mansikat ja leikkaa ne pienehköiksi lohkoiksi. Jätä muutamia mansikoita koristelua varten. Leikkaa 12 pientä marenkia pienemmäksi murskaksi (ei kuitenkaan aivan pieneksi muruksi). Jätä 6 pientä marenkia koristelua varten. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kermavaahdon joukkoon mascarpone, marenkimurska, vaniljasokeri ja mansikkalohkot. Sekoita tasaiseksi massaksi. Jaa massa tarjoilumaljoihin. Koristele pienellä marengilla, mansikkalohkoilla ja sitruunamelissalla. Tarjoile heti, jotta marengit eivät pehmene.

Huom! Mansikka-ajan ulkopuolella voit käyttää muita marjoja, kuten vadelmia, mustikoita ja punaisia viinimarjoja. Lisää tarvittaessa sokeria sopivan makeuden saavuttamiseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti