Nämä mausteiset lammaspyörykät valmistuvat todella helposti ja nopeasti ja vievät kielen mennessään! Pyörykät yllättivät meheydellään, vaikka niissä ei ole mitään maitotuotteita. Mikäli et välitä lampaasta voit toki valmistaa pyörykät naudan jauhelihasta. Pyöryköiden kanssa söimme makeita bataattiranskalaisia, pirtsakkaa kaali-rucolasalaattia ja ruusukaaleja, joiden makumaailmat sopivat hyvin yhteen. Pyöryköiden kanssa voi myös tarjoilla tätä tsatsikia mikäli kaipaat annokseen lisää raikkautta.
Mausteiset lammaspyörykät
15 kpl
600 g lampaan jauhelihaa
2 kananmunaa
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 rkl pinjansiemeniä
2 tl kanelia
2 tl savupaprikajauhetta
2 tl juustokuminaa
1 tl minttua
½ tl chilijauhetta
mustapippuria myllystä
1½ tl suolaa
Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa pinjansiemeniä hieman pienemmiksi. Sekoita kaikki ainekset kulhossa tasaiseksi massaksi. Pyöritä massasta pyöryköitä, ja aseta ne uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa 20-25 minuuttia.
Yrttiset bataattiranskalaiset
4 annosta
1 bataatti
loraus avokadoöljyä
provencen yrttisekoitusta
mustapippuria myllystä
suolaa
Kuori bataatti ja leikkaa se ranskalaisten muotoisiksi paloiksi. Laita palat kulhoon ja lisää joukkoon muut ainekset. Kääntele sekaisin. Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuutin ajan.
Kaali-rucolasalaatti
4-6 annosta
pala valkokaalia
40 g rucolaa
2 rkl omenaviinietikkaa
tummaa balsamicokastiketta
mustapippuria myllystä
suolaa
Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Huuhdo ja kuivaa rucola. Sekoita kaikki ainekset sekaisin kulhossa. Anna tekeytyä hetki ennen tarjoilua.
Keitä ruusukaaleja kasvisliemessä noin 10 minuutin ajan, kunnes ne ovat napakan pehmeitä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti