lauantai 31. tammikuuta 2015

Mustikkainen tuorepuuro chian siemenistä

Chia (Salvia hispanica) on huulikukkaiskasveihin kuuluva kasvi, jonka ravinnerikkaat siemenet ovat perinteistä voimaruokaa Keski-Amerikan alueella, jossa niitä on käytetty ruokana pidempään kuin esimerkiksi maissia. Mayojen kielessä sana "chia" tarkoittaa voimistamista. Eikä ihme, sillä chian siemen sisältää noin  40 % arvokkaita kasviöljyjä, noin 20 % proteiinia, runsaasti kuitua, antioksidantteja ja vitamiineja (A, B1, B2, B3, E) sekä mineraaleja, joista varsinkin kalsiumia, magnesiumia, rautaa ja sinkkiä. Lisäksi chian siemenissä on runsaasti arvokkaita omega-3-rasvahappoja.

Voit nauttia tätä tuorepuuroa niin aamiaiseksi kuin väli- tai iltapalanakin. Saat mukavasti virtaa usean tunnin ajaksi!




1 annos

4 tl chian siemeniä
1 dl kookosmaitoa 
½ tl kanelia
1 dl mustikoita


Sekoita hyvin keskenään chian siement, kookosmaito ja kaneli. Anna tekeytyä yön yli jääkaapissa. Kaada päälle tuoreet tai pakkasesta ottaessasi hieman sulaneet mustikat ja nauti heti! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti