Seiti on mukavan terveellinen kala, josta olen onnistunut tekemään elämäni varrella muutamia aika pahojakin ruokia. Uskoakseni sen seurauksena on kulunut useita vuosia, joiden aikana en ole kaupassa katsonutkaan seitin suuntaan - saati ottanut sitä ostoskärryyni. Nyt kuitenkin itsevarmuuteni keränneenä päätin lähestyä kyseistä kalaa jälleen, tällä kertaa aasialaisen keittiön aseita käyttäen. Ja tulihan siitä seitistä melkoisen herkullista! Oikein menevää arkiruokaa. Saapa nähdä mihin tämä suhteeni seitin kanssa tästä oikein kehkeytyy... Varmaa kuitenkin on, etten enää pakoile sitä kaupassa.
4 annosta
400 g pakasteseitiä
avokadoöljyä
400 g kiinankaalta
1 sipuli
8 cm pala inkivääriä
4 valkosipulinkynttä
1 punainen chili (voit laittaa enemmänkin jos haluat tulisempaa)
½ tl kalaharin suolaa
mustapippuria myllystä
½ sitruunan mehu
4 dl kookosmaitoa
1 rkl intiaanisokeria
Laita pakastesei sulamaan lämpimään veteen. Voitele uunivuoka avokadoöljyllä. Pilko kiinankaali ja hienonna sipuli sekä inkivääri. Kuullota niitä pannulla kevyesti avokadoöljyssä. Kaada seos uunivuoan pohjalle. Leikkaa sulanut sei neljään osaan ja asettele palat vuokaan kaaliseoksen päälle. Poista chilistä siemenet. Hienonna chili ja valkosipulinkynnet, ja ripottele ne kalapalojen päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Purista vielä päälle puolikkaan sitruunan mehu, ja kaada lopuksi vuokaan kookosmaito. Sirottele kalojen päälle intiaanisokeria. Paista uunissa keskitasolla 200 asteessa noin tunnin ajan (lisää tarvittaessa tilkka vettä). Tarjoa riisin kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti