torstai 17. huhtikuuta 2014

Pääsiäisen hyydykekakku

Mikä olisikaan parempi tapa käynnistää pääsiäinen kuin kakku, jossa on linnunpesä täynnä herkullisia munia! Kakku on lisäksi pirteän raikas ja kevyehkö, koska tuorejuuston tai kerman sijaan tässä on käytetty jogurttia ja rahkaa. Hyydykeosuus on todella helppo ja nopea valmistaa. Kakun idea ja toteutus on Kinuskikissalta.


Pohja:
75 g margariinia tai voita
100 g gluteenittomia kauradigestivekeksejä
75 g mantelirouhetta

Täyte:
8 liivatelehteä
500 g Bulgarianjogurttia
200 g sitruunarahkaa (Valio)
1½ dl sokeria
400 g omenahilloa
1 dl sitruunamehua
3 valkuaista

Koristelu:
suklaakermavaahtoa *
suklaamunakarkkeja

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi niin, että se tulee reunojen alta yli.
Valmista pohja: Hienonna keksit ja sulata margariini tai voi. Sekoita keksimuru ja mantelirouhe voisulan joukkoon. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle tasaiseksi levyksi.
Valmista täyte: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Yhdistä Bulgarianjogurtti, sitruunarahka, sokeri ja omenahillo keskenään. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Purista sitruunasta mehu ja kiehauta se kattilassa, sulata joukkoon liivatelehdet. Kaada seos jogurttiseokseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon valkuaisvaahto.
Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
Valmista suklaakerma ja pursota kakun päälle pesämäiseen muotoon pyöreällä 6 mm tyllalla (tai tekemällä pursotuspussiin samankokoinen reikä). Säilytä jääkaapissa tarjoiluun asti. Lisää suklaamunakarkit kakun päälle juuri ennen tarjoilua.

* Suklaakermavaahto:
2 dl vispikermaa
100 g tummaa suklaata

Vaahdota vispikerma hieman normaalia pursotuskermaa löysemmäksi vaahdoksi. Paloittele suklaa ja sulata se mikrossa. Sekoita suklaa kermavaahdon joukkoon. Pursota heti, koska suklaa alkaa kovettaa vaahtoa jäähtyessään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti