perjantai 18. huhtikuuta 2014

Ranskalainen hernesosekeitto

Tarjosin pitkäperjantain aterialla alkuruoaksi mitä parhainta hernesosekeittoa. Vaikka tämäkin oli herkkua niin kyllä silkkisen kermainen sosekeitto ranskalaiseen tapaan vie kielen mennessään - etenkin kun sitä on ryydittämässä pekonihöyste. Mutta niin, tätä soppaa olisi voinut lusikoida muutaman suullisen enemmänkin.


4 annosta

2 salottisipulia
1 valkosipulinkynsi
1 peruna
1 rkl voita
7 dl kasvislientä
400 g herneitä (pakaste)
suolaa
valkopippuria
½ dl kuohuviiniä
1 dl kuohukermaa kevyesti vaahdotettuna

40 g pekonia
3 rkl kurpitsansiemeniä

Kuori ja hienonna sipulit ja peruna, ja kuullota niitä voissa kattilassa. Lisää kasvisliemi ja anna hautua noin 15 min. ajan hiljaa poreillen. Lisää joukkoon herneet, ja mausta suolalla ja valkopippurilla. Hauduta muutama minuutti. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Kiehauta. Lisää keittoon juuri ennen tarjoilua kuohuviini ja kevyesti vaahdotettu kerma. Älä enää keitä.

Paloittele pekoni ja paista paistinpannulla rapeaksi. Lisää joukkoon kurpitsansiemenet. Lusikoi paistosta hernesosekeiton päälle ja viimeistele halutessasi tilkalla kevyesti vaahdotettua kuohukermaa.


p.s. Tämän kanssa sopii aika hemmetin hyvin Fiorentino Prosecco Extra Dry.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti