Pitkäperjantain pääruokana söimme lampaanpaistia kasvislisukkeilla. Maa-artisokka tuo tavalliseen perunalaatikkoon syvyyttä, ja se sopiikin siksi erityisen hyvin punaisten lihojen kaveriksi. Tämä laatikko kypsennetään osittain liedellä ja vaatii siis enemmän vierellä vahtimista, jotta kerma ei pala pohjaan. Mutta lopputulos palkitsee. Tarjoa lisänä esimerkiksi neulapapuja, sipulia ja porkkanoita.
Maa-artisokka-perunalaatikko
6-8 annosta
400 g maa-artisokkaa
400 g jauhoista perunaa
2 sipulia
3 dl kuohukermaa
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1½ dl juustoraastetta
Kuori
ja viipaloi perunat, maa-artisokat ja sipulit. Kaada juurekset
kattilaan, ja sekoita joukkoon kerma, suola ja pippuri. Keitä koko ajan
sekoittaen noin 20 minuutin ajan, ja kaada seos uunivuokaan. Ripottele
pinnalle juustoraaste ja paista uunissa 225 asteessa noin 15 minuutin
ajan eli kunnes juusto on kauniisti ruskistunut.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti