sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Majoneesista on moneksi


Olemme jo pidemmän aikaa tehneet aina majoneesin itse, koska tällä ohjeella se on käsittämättömän helppoa, ja lopputulos on aina takuuhyvä. Tämä majoneesi sopii loistavasti ranskalaisten kanssa, erilaisiin tahnoihin, hampurilaisiin, voileipäkakkuihin ja mihin tahansa majoneesia tarvitaan. Tämä majoneesi on niin sanottu perusversio eli makunsa puolesta melko mieto. Esimerkiksi paprikalla tai chilillä voi tuoda lisämakua.


1 kananmuna
2 tl vaaleaa balsamicoa
1 rkl Dijonsinappia
ripaus valkopippuria
suolaa myllystä
2 dl rypsiöljyä

Laita kaikki ainekset listausjärjestyksessä korkeaan ja kapeahkoon astiaan (esim. 0,5 litran mitta). Työnnä sauvasekoitin pohjalle, käynnistä ja sekoita muutaman sekunnin ajan liikuttaen sauvasekoitinta ylös ja alas. Majoneesi on valmista nautittavaksi. Majoneesi säilyy muutamia päiviä jääkaapissa suljetussa purkissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti