3-4 hengelle ateriaksi
8-10 hengelle lisukkeeksi
4 kiinteää perunaa
2 rkl rypsiöljyä
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
1½ dl kivettömiä tummia viinirypäleitä
1/4 pienestä cantaloupemelonista
1 iso päärynä
100 g fetaa
6 pehmeää taatelia
3 dl salaattisekoitusta (itselläni oli rucola-pinaatti-mangoldisekoitusta)
pieni kourallinen pistaasipähkinä-cashewpähkinärouhetta
400 g hunajamarinoitua broileria (fileitä tai suikaleita)
Kastike:
½ dl rypsiöljyä
2 rkl vaaleaa balsamicoa
1 tl sokeria
1 tl dijonin sinappia (karkeaa)
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
Kuori (tai pese huolellisesti) perunat ja lohko ne kulhoon jokainen kuuteen osaan pitkittäissuunnassa. Lisää rypsiöljy ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita kädellä niin, että öljy ja mausteet leviävät perunoihin. Kumoa perunalohkot leivinpaperille uunipellille, ja paista 200 asteessa keskitasolla pehmeän rapeiksi 20 minuutin ajan. Valmista perunoiden kypsyessä salaatin muut aineet. Mikäli käytät kanan fileitä, leikkaa ne veitsellä suikaleiksi. Paista kanasuikaleet paistinpannulla kypsiksi. Pese ja puolita viinirypäleet. Poista melonista siemenet, kuori ja pilko meloni ja päärynä. Halkaise taatelit, poista siemen ja leikkaa vielä puoliksi pitkittäissuunnassa. Huuhdo ja kuivaa salaatti. Rouhi pähkinät. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään reippaasti vatkaten. Kokoa salaatti joko laakeaan kulhoon tai annoksiksi lautasille. Lado pohjalle salaatti sekoitusta. Lado päälle viinirypäleet, meloni, päärynä ja taatelit. Lusikoi reilu puolet kastikkeesta päälle. Lado päälle lämpimät perunat ja kanasuikaleet. Murenna feta, koristele pähkinöillä ja muutamilla rucolan, pinaatin ja mangoldin lehdillä. Lusikoi loppu kastike päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti