tiistai 21. tammikuuta 2014

Yrttinen naudan ulkofileerulla ja perunatornit

Viikonlopun semi-slow-foodiksi valikoitui tällä kertaa naudan ulkofilee, josta tehdyt rullat kypsyivätkin niin nopsaan (noin 20 minuutissa), että ne sopisivat mitä parhaiten arjenkin kiireeseen. Vaikka rullat maistuivat molemmilla puolin pöytää, niiden kanssa tarjotut perunatornit varastivat koko shown. Ai ai miten hyviä ne olivat, jopa seuraavana päivänä mikrossa lämmitettynä! Oikea perunafanin unelma. Ajatus perunatorneista syntyi Campasimpukan blogista. Tornit olivat todella maukkaita erityisesti siihen nähden, että perunaa ei kovin paljoa tuunattu vaan se oli aika rehellisesti sitä itseään. Lautaselle mahtui myös rucola-basilika-feta-tomaattisalaatti, joka sai piristystä sitruunalla maustetusta oliiviöljystä. Melkein liian helppoa ja liian hyvää!


Yrttinen naudan ulkofileerulla

2 kpl rullia, 4 hengelle

800 g naudan ulkofileetä
2 rkl karkeaa sinappia
muutama oksa tuoretta timjamia
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
voita paistamiseen
narua sitomiseen

Ota liha hyvissä ajoin lepäämään huoneenlämpöön. Leikkaa liha vaakasuunnassa puoliksi, jotta saat kaksi ohuempaa levyä. Levitä sinappi levyille, rouhi päälle suolaa ja pippuria, ja laita päälle lopuksi tuoreita timjaminoksia. Kääri levy rullalle ja sido narulla kiinni. Rouhaise vielä rullien pintaan suolaa ja mustapippuria. Lämmitä uuni 100 asteeseen. Sulata uunin lämmetessä voita hyvällä paistinpannulla ja kypsennä rullista pinnat kiinni, muita myös rullien päät. Siirrä rullat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille, ja pistä paistomittari toisen rullan paksuimpaan kohtaan. Kypsennä uunissa kunnes sisälämpötila on 55 astetta. Kääri rullat folioon ja anna tekeytyä huoneenlämmössä noin 15 minuutin ajan. Leikkaa rullista kauniita siivuja tarjolle.
Perunatornit

12 kpl

5-6 perunaa koosta riippuen
tuoretta timjamia
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
noin ½ dl ruokakermaa
ruokaöljyä

Kuori perunat ja siivuta ne ohuiksi siivuiksi mandoliinilla. Voitele teflonisen muffinivuoan kupit (12 kpl) ruokaöljyllä. Lado jokaisen kupin pohjalle 4-5 perunasiivua, rouhi päälle suolaa ja pippuria. Toista sama vielä kahteen kertaan, ja laita päällimmäiseksi tuore timjaminoksa. Laita hatuksi vielä kaksi perunasiivua ja kaada kunkin tornin päälle pyöreällä liikkeellä loraus ruokakermaa (esim. 7 % Flora käy hyvin eli ei tarvitse olla kovin rasvaista). Paista torneja uunin keskiosassa 200 asteessa 50 minuuttia.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti