keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Pannukakku

Aina välillä sitä miettii mitä tehdä hieman vanhentuneella maidolla. Vaikka minulta jo löytyykin aivan epätodellisen hyvä lettuohje, lettuja ei viitsi aina alkaa käristää päivystämällä hellan ääressä. Vähemmällä vaivalla pääsee pannukakun kanssa tuloksena kuitenkin kohtalaisen sama makumaailma. En halunnut pettyä pannukakun kanssa - etenkin kun lapsia oli tulossa kylään - joten käytin hyvän tovin varman reseptin etsintään. Lopullinen valinta löytyi Pörden blogista, joka vakuutti minut pitkällä kokemuksellaan ja reseptin saamalla hehkutuksellaan. Eikä turhaan, sillä lopputulos oli suussa sulava! Kukaan meistä ei huomannut pannukakussa mitään mikä olisi viitannut gluteenittomaan tekeleeseen. Olen tehnyt ohjetta ensi-illan jälkeen jo toisenkin kerran, jolloin korvasin osan maidosta pari päivää vanhalla kermalla. Vaikea varmaan arvata, että maku vaan parani... Pannukakku maistuu todella hyvältä sekä vanilliinisokerin ja kardemumman kanssa että ilman, makuasioita siis kumman valitsee.

 

1 pellillinen

3 kananmunaa
1 litra rasvatonta maitoa
5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
(1 tl vanilliinisokeria)
(1 tl kardemummaa)
½ dl sulatettua margariinia (tai valmiina pullosta)

Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää joukkoon maito ja sekoita. Mittaa jauhot ja sekoita niiden joukkoon suola ja leivinjauhe (sekä vanilliinisokeri ja kardemumma). Lisää kuivien aineiden seos vähitellen muna-maitoseokseen voimakkaasti sekoittaen, jotta paakkuja ei syntyisi. Lisää lopuksi sulatettu margariini ja sekoita. Anna taikinan turvota vähintään 45 minuuttia, mielellään tunninkin jos vaan maltat odottaa. Mitä pidempään annat turvota, sitä paremmin pannukakku kohoaa uunissa. Kohotusvaiheessa jauhopaakkuja saattaa kasaantua taikinan pinnalle, sekoita ne pois nopein sekoituksin kulhon reunoja hyväksi käyttäen. Kaada hyvin turvonnut taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille (ei ihan matalareunaiselle!). Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 20 minuuttia. Tarjoile mansikkahillon ja vaniljajäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti