perjantai 5. helmikuuta 2016

Runebergin muffinssit

Hyvää Runebergin päivää! Äitini leipoi helppoja ja nopeita Runebergin muffinsseja, jotka olivat todella maukkaita. Nämä maistuvat myös lapsille, koska ohjeessa ei ole punssia. Jos kaikki muffinssit eivät heti katoa parempiin suihin, nämä säilyvät varsin mainiosti jääkaapissa muutaman päivän ajan.




12-14 kpl

150 g margariinia
1½ dl sokeria
2 kananmunaa
1 dl mantelirouhetta
1½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1½ dl gluteenittomia korppujauhoja
2 tl piparkakkumaustetta
1 tl leivinjauhetta
vadelmahilloa

koristeluun:
1½ dl tomusokeria
tilkka vettä
vadelmahilloa


Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää seos taikinan joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Lado paperiset muffinssivuoat uunipellille ja täytä ne taikinalla hiukan yli puoleen väliin asti. Laita jokaisen muffinssin keskelle lusikallinen vadelmahilloa. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 16 minuuttia, kunnes taikinaa ei tartu hammastikkuun ja pinta on kauniin vaalean ruskea. Anna muffinssien jäähtyä huoneenlämmössä. Koristelua varten sekoita tomusokeriin tilkka vettä. Älä kuitenkaan tee kovin löysää seosta, koska sitä on vaikeampi pursottaa kauniista ja se valuu helpommin. Lusikoi jokaisen muffinssin päälle lusikallinen vadelmahilloa. Laita tomusokeri-vesiseos esimerkiksi Minigrip-pussiin ja leikkaa kulmasta pieni pala pois. Pursota hillon ympärille. Säilytä muffinsseja jääkaapissa suljetussa rasiassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti