tiistai 28. heinäkuuta 2015

Helpot ja herkulliset valkosuklaa-mustikkamuffinssit

Olen tehnyt näitä muffinsseja vaikka kuinka monta kertaa (myös ennen gluteenitonta aikakauttani), joten en voi kuin ihmetellä miksi resepti ei ole jo aiemmin päätynyt tänne. Nämä ovat nimittäin erittäin herkullisia, ja valmistuvat todella nopeasti ja helposti. Kaikki ainekset vain sekoitetaan, massa jaetaan vuokiin ja reilun vartin paistamisen jälkeen muffinssit ovat valmiita syötäväksi. Koska nämä ovat niin vaivattomat valmistaa, ne sopivat kotikeittiön lisäksi hyvin vaikkapa mökillä tehtäviksi - kuten minä yhdessä äitini kanssa tällä kertaa tein.




12 kpl

2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl kermaviiliä
100 g margariinia
3 dl gluteenitonta jauhoseosta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata
2 dl mustikoita


Leikkaa valkosuklaa veitsellä pieniksi (vajaa 1x1 cm) neliöiksi. Älä kuitenkaan tee suklaasta liian pientä murua, jotta palat eivät sula uunissa vaan säilyvät ihanina sattumina muun taikinan joukossa. Sekoita munat ja sokeri kulhossa esim. puuhaarukalla. Lisää joukkoon sulatettu margariini ja kermaviili. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon keskenään ensin sekoitetut kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi. Lisää lopuksi valkosuklaapalat ja mustikat. Kääntele varovasti sekaisin. Jaa taikina muffinssivuokiin ja paista uunin keskitasolla 200 asteessa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.



Kesämökin tunnelmia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti