perjantai 10. helmikuuta 2017

Törkeän hyvä porkkanakakku

Otsikko kertoo tästä kakusta kaiken oleellisen mitään liioittelematta. Oikeasti. Vaikka porkkanakakku on lähes aina hyvää ja kuuluu ehdottomasti kuivakakkutyyppisten kakkujen top 3:een, tämä porkkanakakku on rehellisesti sanottuna melkeinpä rikollisen ihanaa. Kuin itseltään salaa tätä santsaa palan jos toisenkin - jopa niin, ettei kakusta jää mitään huomiselle, vaikka maku vain paranisi sen tekeydyttyä yön yli jääkaapissa.

Täydellisessä porkkanakakussa mehevän taikinan lisäksi erittäin oleellista on täytteen määrä. Sitä on usein liian vähän ja vain kakun päällä. Tässä törkeän hyvässä porkkanakakussa sitä on juuri oikea määrä ja sekä kakun välissä että päällä. Lisäksi kuorrutteeseen ei laiteta perinteiseen tyyliin appelsiinin mehua vaan sen sijaan vähän vaniljasokeria. Kun kakun koristelee vielä pekaaninpähkinöillä ja hasselpähkinärouheella, ei tuloksena voi olla muuta kuin törkeän hyvä porkkanakakku.




taikina
2 dl ruokokidesokeria
2 dl rypsiöljyä
2 kananmunaa
3 dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 dl mantelijauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1/4 tl inkivääriä
1/4 tl suolaa
200 g hienoa porkkanaraastetta (3-4 porkkanaa)
1 dl omenahilloa
1 dl hasselpähkinärouhetta

kuorrute
100 g huoneenlämpöistä voita
300 g maustamatonta tuorejuustoa
3½ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

koristelu
8 pekaaninpähkinää
1 rkl hasselpähkinärouhetta

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija noin 22 cm) pohja ja seinät leivinpaperilla.

Sekoita isossa kulhossa käsivispilällä sokeri, rypsiöljy ja kananmunat tasaiseksi massaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinan joukkoon puuhaarukalla sekoittaen. Lisää porkkanaraaste, omenahillo ja pähkinärouhe. Sekoita tasaiseksi puuhaarukalla ja kaada taikina irtopohjavuokaan. Paista 175 asteessa alakeskitasolla noin 55 min. ajan. Varmista kypsyys puutikulla; kakun keskelle painettaessa siihen ei saa jäädä taikinaa kiinni. Anna jäähtyä täysin joko jääkaapissa tai talvisaikaan ulkona.





Valmista sillä aikaa kuorrute. Sekoita sähkövatkaimella voi, tomusokeri ja vaniljasokeri tasaiseksi tahnaksi. Lisää lopuksi tuorejuusto ja sekoita vain sen verran, että massa on tasaista. Laita kuorrute jääkaappiin odottamaan.

Kun kakku on jäähtynyt leikkaa se isolla sahalaitaveitsellä kahdeksi kerrokseksi. Nosta kansikerros pois ja levitä alemmalle kerrokselle puolet kuorrutteesta. Nosta kansikerros takaisin päälle ja levitä siihen loput kuorrutteesta. Koristele pekaaninpähkinöillä ja hasselpähkinärouheella.




3 kommenttia:

  1. Tämä kakku on varmasti mehevä, säilyy ja vain paranee vanhetessaan....mikäli jää jäljelle!

    VastaaPoista
  2. tämä on taivaallisen hyvää,NAM

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on! Ja yhtä hyvää oli myös sinun tekemänä. :)

      Poista