tiistai 5. heinäkuuta 2016

Bataatti-kikherne-fetasalaatti tahinikastikkeella

Valmistin viime viikonloppuna mökillä helppoa ja nopeasti valmistuvaa salaattia, jossa kastike on SE juttu. Resepti on sympaattisen Eeva Kolun ihanasta Kaikki mitä rakastin -blogista. Salaatin voi tehdä lämpimistä tai jo jäähtyneistä bataattikuutioista. Nautimme salaatin grillattujen espanjalaisten chorizo- ja marokkolaisten merguez-makkaroiden kera. Eeva puolestaan ehdotti nauttimaan salaatin hummuksen ja tuoreen leivän kanssa, jolloin kokonaisuus on kasvissyöjällekin mieleen.




neljälle

1 kg bataattia
oliiviöljyä
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
1 tlk käyttövalmiita kikherneitä
iso kourallinen persiljaa
200 g fetajuustoa

kastike:
2 tl tahinia
2 rkl vastapuristettua sitruunanmehua
2 tl jauhettua juustokuminaa
½ tl cayennepippuria
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
8 rkl neitsytoliiviöljyä


Kuori bataatti ja leikkaa reilun kokoisiksi kuutioiksi. Laita kuutiot uunivuokaan, pirskota päälle oliiviöljyä ja rouhi suolaa ja pippuria, sekoita. Paahda uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes bataatti on pehmeää ja kauniisti ruskistunut. 

Huuhtele ja valuta kikherneet. Hienonna persilja. Sekoita tarjoilukulhossa keskenään kypsät bataattikuutiot, kikherneet ja persilja. 

Valmista kastike sekoittamalla pienessä kulhossa lusikalla kaikki ainekset paitsi öljy. Lopuksi lisää öljy joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada kastike tarjoilukulhoon bataattikuutio-kikherne-persiljaseoksen päälle ja sekoita. Murustele päälle feta ja rouhi koristeeksi vielä mustapippuria.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti