keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Välimeren lohi

Italian lipun värit toimivat oivallisena kuorrutuksena lohifileelle! Kyseessä on siis klassinen mozzarella-tomaatti-basilika-yhdistelmä, joka kauniin ulkonäkönsä lisäksi sopii loistavasti yhteen lohen kanssa. Tuore tomaatti keventää mukavasti lohen rasvaisuutta ja paahdetut valkosipulilastut viimeistelevät kokonaisuuden. Tämä värikäs kalaruoka sai meidät ulkona tupruttavasta kevyestä lumisateesta huolimatta kesäiselle tuulelle ja haaveilemaan matkasta vaikkapa Sisiliaan...




4 annosta

600 g kirjolohifileetä
mustapippuria myllystä
suolaa myllystä
nokare voita

2 tomaattia
150 g mozzarellaa
4 aurinkokuivattua tomaattia
tuoretta basilikaa
2 valkosipulinkynttä
ripaus mustapippuria


Poista fileestä nahka ja ruodot. Mausta filee mustapippurilla ja suolalla molemmin puolin. Leikkaa filee neljäksi annospalaksi. Viipaloi tomaatit ja mozzarella kiekoiksi. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit. Kuori ja viipaloi ohuesti valkosipulinkynnet. Kuumenna paistinpannussa voinokare. Paista kalapaloja 2 min. per puoli ja nosta uuninkestävään vuokaan. Lado kalapalojen päälle tomaattiviipaleet, suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit ja lopuksi mozzarellaviipaleet. Mausta ripauksella mustapippuria. Kuumenna uunin ylätasolla 225 asteessa viitisen minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Samalla kuumenna paistinpannuun jäänyt rasva. Kuullota valkosipuliviipaleita pannulla ja lisää tuoretta basilikaa, kääntele hetki jotta basilika pehmenee. Kumoa seos uunivalmiiden kalapalojen päälle. Tarjoile heti.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti