tiistai 29. maaliskuuta 2016

Manteli-limettipunakampelat

Parsakausi on alkanut! Tarkoituksemme oli avata niiden kanssa myös tämän kevään grillikausi, mutta pian muistimme kaasupullon antaneen viimeiset henkäyksensä loppusyksyn grilli-illassa. Ennen uuden pullonhengen saapumista piti siis vielä tyytyä sisäkeittiön tarjoamiin vaihtoehtoihin. Mutta mikä tärkeintä, parsaa oli tuloillaan tavalla tai toisella. Päätimme valmistaa sille kaveriksi valkoista kalaa, tällä kertaa punakampelaa. Simppeliä annosta täydensi kylmä limetti-kalakastike, joka toi paahteisen mantelikuorrutuksen rinnalle kivasti raikkautta. Miehen mielestä tämä oli todellista arjen luksusruokaa eikä tämä omaan suuhunikaan hullummalta maistunut! Halutessasi voit käyttää punakampeloiden sijaan ahvenfileitä. Tällöin kannattaa pitää fileitä uunissa muutama minuutti vähemmän.




Manteli-limettipunakampelat

4 annosta

4 punakampelafilettä
1 limetin mehu
suolaa myllystä

30 g pehmeää voita
70 g kuorellisia manteleita (luomu)
1 limetin kuori raastettuna
3 rkl tuoretta tilliä silputtuna
1/4 tl suolaa


Jos käytät pakastefileitä sulata niitä huoneenlämmössä noin tunti. Kuivaa fileet talouspaperilla. Laita fileet uunivuokaan. Purista päälle limetin mehu ja rouhi päälle suolaa. Sekoita kulhossa hyvin pehmeä voi, rouhitut mantelit, limetinkuoriraaste, tilli ja suola. Levitä kuorrutus kalafileiden päälle. Paista uunissa 200 asteessa keskitasolla noin 20 minuuttia.





Kylmä limetti-kalakastike

2 dl turkkilaista jogurttia
1 limetin kuori raastettuna
½ limetin mehu
1 rkl hunajaa
2 rkl tuoretta tilliä silputtuna
1/4 tl valkopippuria
suolaa myllystä


Sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Anna makujen tekeytyä tovi ennen tarjoilua.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti