sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Gulassi

Kun pakkanen paukkuu mikäpä olisi ihanampaa ruokaa kuin lämmin ja sopivasti täyttävä keitto. Gulassi on varsin helppo valmistaa, tarvitset vain jonkin verran kärsivällisyyttä. Keittoa nimittäin kannattaa keitellä rauhassa ajan kanssa, jotta maut tiivistyvät ja lihasta tulee suussa sulavan mureaa. Gulassi sopii niin pääruoaksi kuin ateriakokonaisuuden alkuruoaksi. Smetana kruunaa koko komeuden.




4-6 annosta

500 g naudan sisäpaistia
3 sipulia
3 valkosipulinkynttä
1 iso punainen paprika
15 miniluumutomaattia
8 perunaa
4 porkkanaa
1/4 lanttu
2 rkl öljyä
1 tlk tomaattipyreetä
2 tl tulista paprikajauhetta
1½ tl smoked paprikajauhetta
2 tl kuminansiemeniä
½-1 tl suolaa
reilulla kädellä mustapippuria myllystä
12 dl vettä


Paloittele liha suupalojen kokoisiksi suikaleiksi. Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori ja pilko perunat, porkkanat ja lanttu. Suikaloi paprika ja halkaise miniluumutomaatit. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet sekä tulinen ja smoked paprikajauhe, kuullota hetken ajan. Lisää lihapalat, ruskista pinnat kiinni. Lisää perunat, porkkanat, lanttu, paprika ja tomaatit, pyörittele tovi. Lisää tomaattipyre, kuminansiemenet, suola ja mustapippuri, pyörittele edelleen tovi. Lisää lopuksi vesi ja anna kiehua miedolla lämmöllä parin tunnin ajan. Tarkista maku ja tarjoile smetanan kera.




2 kommenttia:

  1. Tätä katsoessa tulee Itävallan rinteet mieleen ja nehän kutsuvatkin ensi viikolla:) Nam, nam

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta kuin gulassia kokeilemaan siellä Itävallassakin! Kerrohan jos keitto poikkesi kovasti tästä reseptistä...

      Poista