sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Appelsiini-granaattiomenasmoothie

Ei kahta ilman kolmatta, tässäpä siis vielä yksi smoothie jonon jatkoksi. Kun lämpimän keväinen sää alkaa helliä (kesähelteistä puhumattakaan), tämä raikas ja viilentävä smoothie sopii mainiosti käteen joko pihatöiden tai pihalla loikoilun lomassa. Granaattiomenamehuksi kannattaa valita kunnon täysmehu eikä juomaa, jossa granaattiomenaa on vain murto-osa. Granaattiomena sisältää antioksidantteja, B1- ja B2-vitamiineja sekä polyfenoleja, jotka vahvistavat verisuonia. Seesaminsiemenissä puolestaan on runsaasti proteiinia, kalsiumia ja muita mineraaleja, B- ja E-vitamiineja sekä kuitua.
Kaksi annosta

1 appelsiini
1 tl vastaraastettua appelsiininkuorta
2 rkl kuivattuja goji-marjoja
½ tl kanelijauhetta
2 rkl seesaminsiemeniä
2 dl granaattiomenamehua
5 dl mantelijääkuutioita


Laita mantelijääkuutiot tekeytymään edellisenä päivänä: Kaada mantelimaitoa jääpalapussiin ja laita pakastimeen jäätymään.

Laita valmiit mantelijääkuutiot tehosekoittimeen. Raasta appelsiinin kuori ja lisää jääkuutioiden päälle. Kuori appelsiini, poista siemenet ja pilko lohkot 2-3 osaan. Laita appelsiininpalat tehosekoittimeen. Lisää päälle kaikki loput aineet. Sekoita kunnes massa on silkkisen tasaista. Tarjoile heti.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti