torstai 2. lokakuuta 2014

Vaniljainen omenapiirakka

Vielä ehtii tehdä piirakkaa kotimaisista omenoista! Vaniljainen marjapiirakka on vakituinen kahvipöytämme koristaja (koska se vaan on niiiiiin hyvää), ja ajattelinkin soveltaa samaa ohjetta omenapiirakan tekoon. Lopputulos oli onneksi juuri niin pehmeä ja mehevä kuin toivoinkin. Kunpa tätä ehtisi tehdä vielä toistamiseenkin tänä syksynä...




Pohja:
150 g margariinia
1½ dl sokeria
3 dl Semperin Fin Mix -jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 kananmuna
Täyte:
3 dl vaniljajogurttia
2 kananmunaa
½ dl sokeria
3-4 kotimaista omenaa
kanelia
Valmista pohja. Nypi rasva, sokeri ja kuivat aineet keskenään. Sekoita joukkoon muna. Anna levätä jääkaapissa tunnin ajan. Valmista sillä aikaa täyte. Sekoita jogurtti, munat ja sokeri keskenään, anna olla jääkaapissa. Taputtele taikina piirakkavuokaan tai irtopohjavuoan pohjalle (ei reunoille!) tasaiseksi levyksi vedellä kostutettujen sormien avulla.  Lado päälle kuorineen ohuiksi leikatut omenasiivut. Ripottele omenoiden päälle reiluhkolla kädellä kanelia ja kaada lopuksi vielä muna-jogurttiseos. Paista piirakkaa 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Mikäli pinta alkaa tummua liikaa laita päälle leivinpaperi. Anna jäähtyä vähintään tunnin ajan ennen tarjoilua, jotta maut pääsevät oikeuksiinsa.
Omenat ennen muna-jogurttipeitettä.

4 kommenttia:

  1. Nämä piiraat maistuivat taas tuoreen kahvin kanssa erinomaisilta :)

    VastaaPoista
  2. Kokeilimme tätä reseptiä ja piirakasta tuli oikein hyvää. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että maistui! Tervetuloa kokeilemaan muitakin reseptejäni. :)

      Poista