noin 2 kg sian niskaa
5 dl coca-colaa (sokerillista, ei lightia!)
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
2 punaista chiliä
½ dl ketsuppia
½ dl soijakastiketta
1 rkl liquid smokea
Leikkaa liha reilun kokoisiksi paloiksi tai pidä kokonaisena kimpaleena, jos sinulla on iso uunivuoka. Aseta liha(palat) uunivuokaan. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa sipuli isoiksi lohkoiksi ja siivuta valkosipulinkynnet. Lisää sipulit vuokaan. Poista chileistä siemenet ja pilkkoa pieniksi, ja lisää vuokaan. Kaada erilliseen kulhoon coca-cola, ketsuppi, soijakastike ja liquid smoke. Sekoita ja kaada vuokaan lihan päälle. Paista 120 asteessa noin 6 tuntia. Sivele lihaa välillä paistonesteellä tai kääntele paloja ympäri, jotta kaikki pinnat ruskistuvat kauniisti ja maku imeytyy niihin paremmin. Anna valmiin lihan vetäytyä huoneenlämmössä noin 15 min. ajan. Revi liha kahden haarukan avulla. Kaada revityn lihan päälle hieman vuokaan jäänyttä paistonestettä, jotta liha ei kuivu ja laita revitty liha takaisin uuniin muhimaan. Kaada loppu paistoneste kattilaan ja keitä kokoon noin puolen tunnin ajan. Lisää tarvittaessa coca-colaa. Kaada kastike lihan päälle juuri ennen tarjoilua. Tarjoa pulled pork kesäisten kasvisten, amerikkalaishenkisen kaalisalaatin (coleslaw), leivän päällä tai vaikkapa riisin kera. Tämä on hyvää melkeinpä minkä kanssa vaan!
Jos kaikki nyhtöpossu ei katoa parempiin suihin ensimmäisellä kerralla, voit huoletta lämmittää sitä uudelleen uunissa kunhan seassa on tarpeeksi paistonestettä jotta liha ei kuivu. Maku vaan paranee mitä enemmän liha saa muhia uunissa!
Valmiina uuniin menossa.
Näyttää hyvältä, pitääkin kokeilla loman alkajaisiksi :)
VastaaPoistamira
Kokeile ihmeessä, tämä on hyvää lomaruokaa koska ei vaadi lieden ääressä vahtaamista. Nautinnollista lomaa sulle! :)
PoistaVanha resepti mutta kokeiluun meni ja hyvää tuli pienillä lisäyksillä! (Suola/pippuri/honey chipotle)
VastaaPoista