maanantai 30. kesäkuuta 2014

Limemarinoidut päärynät ja sitruunajäätelö

Uusi todella loistava makupari on löytynyt! Nimittäin päärynä ja sitrushedelmät. Enpä olisi arvannut, että maistuvat näin mainioilta yhdessä! Tästä jälkiruoasta on perinteisten punaviinissä keitettyjen päärynöiden tunkkainen sivumaku kaukana. Lopputulos on raikas ja voisinpa sanoa jopa yllätyksellinen. Makuparia täydentää tavallinen vaniljajäätelö tuunattuna skarpimmaksi sitruunalla. Oli kuulemma niin hyvää, että partaveikko olisi nuollutkin lautasensa jos vaan olisi kehdannut. Näitä tehdään siis heti tilaisuuden tullen uudelleen!



4 annosta

2 päärynää

Marinadi:
1 dl vettä
½ dl sokeria
½ tl kardemummaa tai piparkakkumaustetta
1 limetin mehu
1 limetin raastettu kuori

Sitruunajäätelö:
200 g vaniljajäätelöä
2 tl sitruunan mehua
1 tl sitruunan raastettua kuorta
1 tl juoksevaa hunajaa

saksanpähkinöitä
juoksevaa hunajaa
sitruunamelissan lehtiä


Mittaa laakeaan kattilaan vesi, sokeri ja kaardemumma. Kiehauta seos, ja lisää sinne vielä limetin mehu ja raastettu kuori. Kuori ja puolita päärynät, poista siemenkodat. Leikkaa päärynän puolikkaisiin pystysuunnassa 4-5 viiltoa. Jätä kannan alle riittävästi tilaa ennen kuin teet viiltoja, jotta palat eivät irtoa kannasta. Laita valmiiksi työstetyt päärynän puolikkaat varovasti kattilaan limeseokseen pyöreä puoli ylöspäin. Anna kiehua rauhallisesti 6-8 minuuttia, kunnes päärynät ovat kypsiä. Valmista sillä aikaa sitruunajäätelö. Raasta sitruunan kuori ja purista siitä mehu, ja sekoita ne voimakkaasti lusikalla hieman pehmenneen jäätelön kanssa sekaisin. Lisää lopuksi joukkoon hunaja, ja aseta jäätelö tarvittaessa hetkeksi takaisin pakastimeen.

Kokoa annos asettelemalla varovasti valmiit päärynän puolikkaat viuhkamaisesti lautaselle. Lisää kylkeen kahden lusikan avulla tehty soikea pallo (quenelli) sitruunajäätelöä. Koristele pähkinänmuruilla, juoksevalla hunajalla ja sitruunamelissan lehdillä. Nauti heti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti