Tässä herkullinen ja vain muutamia aineksia sisältävä pikkusuolainen juhlapöytään. Suolainen naudan liha sopii hyvin yhteen avokadon ja makean chilikastikkeen kanssa. Rullan voi halutessaan tehdä hyvissä ajoin jo edellisenä päivänä, sillä se säilyy jääkaapissa noin vuorokauden.
noin 30 kpl
200 g ohuita paahtopaistisiivuja (naudan suolalihaa)
150 g tuorejuustoa (käytin maustamatonta, mutta esim. paprika-chilin makuinen voisi myös sopia)
6 rkl sweet chili kastiketta
1 avokado
mustapippuria myllystä
(tuoretta korianteria)
Sekoita tuorejuusto ja sweet chili kastike, mausta mustapippurilla. Leikkaa avokado ohuiksi viipaleiksi. Laita kaksi tuorekelmulevyä työtason päälle. Lado puolet paistisiivuista toisen tuorekelmulevyn päälle niin, että ne ovat pituussuunnassa hieman toistensa päällä. Tuorekelmua tulee olla noin 10 cm ylimääräistä joka reunassa. Lado loput paistisiivut samalla tavalla toiselle tuorekelmulevylle. Levitä tuorejuustoseos ohueksi kerrokseksi paistisiivujen päälle. Laita päälle tasaisin välein avokadosiivut. Tuorekelmua apuna käyttäen rullaa molemmat paistisiivulevyt täytteineen pituussuunnassa mahdollisimman kiinteiksi rulliksi. Kääri lopuksi kelmu napakasti rullien ympärille ja laita rullat jääkaappiin tekeytymään vähintään 30 minuutin ajaksi. Avaa kelmu ja leikkaa rullista sahalaitaisella veitsellä noin 2½ cm leveitä paloja. Asettele tarjolle niin, että täyteseos tulee näkyviin. Koristele halutessasi tuoreella korianterilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti