tiistai 10. tammikuuta 2017

Soijarouhebolognesekastike

Hyvää alkanutta vuotta 2017! Tämä vuoden ensimmäinen kuukausi on lanseerattu vegaanitammikuuksi, mikä sopii vallalla olevaan kasvisruokahypetykseen enemmän kuin hyvin. Mekin pyrimme syömään entistä enemmän kasvisruokia niin tässä kuussa kuin koko vuonnakin. Olkoon siis tämän vuoden ensimmäinen postauskin lihavapaa. Soijarouheesta valmistettu bolognesekastike on oiva kasvisruoka myös niille lihansyöjille, jotka eivät välitä ns. "pupun ruoasta". Onpa nimittäin käynyt joskus niinkin, että tätä soijarouheesta valmistettua kastiketta on luultu jauhelihasta tehdyksi. Joka tapauksessa tämä on mielettömän hyvää ja sopii arkeen niin aikuisten kuin lastenkin suuhun. Lasten versiossa kannattaa tulisen paprikajauheen sijaan käyttää tavallista paprikajauhetta. Tarjoilimme kastikkeen gluteenittoman spaghetin ja spiraalileikkurilla tehdyn kesäkurpitsaspaghetin kanssa (noin 50/50 molempia). Voit myös tehdä pelkkää kesäkurpitsaspaghettia, sekin toimii varmasti. Itse tykkään spiraalileikkaamisen jälkeen ripotella kesäkurpitsasuikaleiden päälle hieman suolaa ja paistaa niitä nopeasti paistinpannussa pienessä määrässä öljy-voiseosta. Annoksen kruunaavat parmesanraaste, tuore basilika ja ripaus mustapippuria.




4 annosta

2 dl tummaa soijarouhetta
4 dl kiehuvaa vettä
1 rkl voi-öljyseosta
1 punasipuli
3 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa karkeaksi raastettuna
2 tl (tulista) paprikajauhetta
2 rkl provencen yrttisekoitusta
mustapippuria myllystä
1 tl suolaa
1 rkl tomaattipyreetä
1 tlk paseerattuja tomaatteja (esim. Mutti)
2 dl vettä


Laita soijarouhe kulhoon ja kaada päälle kiehuva vesi. Anna turvota 5-10 minuuttia. Sillä aikaa hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä hetki öljyssä kasarissa. Lisää pannulle porkkanaraaste ja paprikajauhe, sekoittele hetki. Lisää joukkoon turvonnut soijarouhe, yrttisekoitus, mustapippuri, suola, tomaattipyree, paseeratut tomaatit ja vesi. Riko tomaatteja hieman, sekoita. Hauduta kastiketta kannen alla välillä sekoittaen 20 minuutin ajan. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti