sunnuntai 4. joulukuuta 2016

Maailman parhaat liharullat ruskeassa kastikkeessa

Tämä on todellista talviajan herkkuruokaa! Ja vielä varsin helppoa sellaista! Olemme tehneet näitä tänä talvena jo kahdesti. Naudanliharullat ovat todella meheviä ja mustapippurituorejuusto antaa niille pehmeää lisämakua. Vaikka kastike on todella vaivaton valmistaa, se on mielettömän hyvää! Mieheni mielestä jopa parempaa kuin liharullat. Eli mikäli kastiketta jää yli, se maistuu varmasti sellaisenaankin perunan kanssa. Ruoka on helppo valmistaa etukäteen ja lämmittää esimerkiksi seuraavana päivänä uudestaan vieraiden saapuessa. Rullat tuovat annokseen hieman hienostuneemman säväyksen tavalliseen lihasuikalekastiikkeeseen verrattuna. Ei siis muuta kuin padat porisemaan ja liharullista nauttimaan - maistuvaa kastiketta unohtamatta!
4-6 annosta

1 kg naudan ulkofileetä
200 g mustapippurituorejuustoa
cocktail-tikkuja
voi-öljyseosta
mustapippuria myllystä
suolaa
1 tl smoked paprikajauhetta
1 tlk (2 dl) demi glace -kastikepohjaa
2 dl vettä
2 rkl soijakastiketta
2 dl kuohukermaa
Maizena ruskeaa suurustetta


Ota liha huoneenlämpöön tekeytymään noin tunti ennen kuin alat valmistaa ruokaa. Poista lihasta kalvot ja leikkaa siitä noin sentin paksuisia viipaleita. Nuiji ne lihanuijalla ohuiksi kaksinkertaisen tuorekelmun alla. Levitä lihoille mustapippurituorejuustoa reilusti ja rullaa pitkittäissuunnassa rullalle. Kiinnitä työntämällä cocktail-tikku läpi. Mehevimpiä rullista tulee kun niissä on kolme rullakerrosta lihaa. 

Kuumenna paistinpannussa voi-öljyseos. Paista rullat kahdessa erässä kovalla lämmöllä niin, että ne ruskistuvat kauttaaltaan pinnasta kauniisti. Mausta rullat paistamisen yhteydessä suolalla ja mustapippurilla. Siirrä valmiit rullat paistokasariin ja ripottele päälle paprikajauhe. Rullien paistamisen jälkeen älä pese paistinpannua, vaan kaada tyhjälle pannulle demi glace -kastikepohja. Anna kiehahtaa ja kaada paistokasariin rullien päälle. Kaada paistinpannuun vesi ja soijakastike, anna jälleen kiehahtaa ja kaada paistokasariin. Lisää kasariin lopuksi kuohukerma, jotta rullat peittyvät. Peitä kannella ja anna kiehua miedolla lämmöllä 50 minuuttia. 

Nosta mureat liharullat pois kasarista reikäkauhan avulla. Poista niistä cocktail-tikut. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä ja lisää Maizena ruskeaa suurustetta vähitellen koko ajan sekoittaen, kunnes kastike on haluamasi paksuista. Kun kastike on valmista, laita rullat takaisin pataan. Tarjoile keitettyjen perunoiden tai perunamuusin sekä keitettyjen kasvisten tai vihersalaatin kera.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti