perjantai 23. syyskuuta 2016

Juustosarvet

Tässä maukkaiden juustosarvien resepti vaikkapa illanistujaisiin, kahvipöytään tai ruokaisampaan noutopöytään. Sarviin saat mietoa tai voimakkaampaa makua juustovalinnasta riippuen. Sinihomejuustokaan ei olisi varmaan hullumpi vaihtoehto päälle ripoteltavaksi. Taikina on teeleipämäinen, ei siis voitaikinatyyppinen. Halutessasi voit maustaa taikinaa esimerkiksi timjamilla. Juustosarvet maistuvat luonnollisesti parhailta heti tuoreeltaan!





16 kpl

2 dl rasvatonta maitoa
30 g hiivaa
3½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta (sis. psylliumia!)
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
50 g pehmeää voita
150 + 50 g juustoraastetta

voiteluun: 1 kananmuna


Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää puolet jauhoseoksesta, sokeri ja suola. Sekoita hyvin kädellä. Lisää loppu jauhoseos, voi ja juustoraaste. Sekoita tasaiseksi. Peitä liinalla ja anna kohota lämpimässä paikassa hyvin.

Vaivaa taikina leivinpöydällä, käytä apuna hieman jauhoseosta. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli toinen taikinapala pyöreäksi (halkaisija noin 30 cm) levyksi. Jaa levyt taikinapyörällä tai isolla veitsellä kahdeksaan osaan. Kääri kolmiot rullalle leveämmästä päästä alkaen ja käännä sarven muotoon. Tee samoin toiselle taikinapalalle. Anna sarvien kohota hetki ja voitele sarvet kananmunalla. Ripottele päälle juustoraastetta. Paista uunin keskitasolla 225 asteessa noin 10 minuuttia.






2 kommenttia:

  1. Nämä maistuivat herkulliselta myös kahvin kera:-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös vaan! Hyviä pieneen suolaisen nälkään. :)

      Poista