sunnuntai 22. marraskuuta 2015

Butter chicken

Butter chicken eli voikana on perinteinen intialainen ruoka, jonka makumaailma on miedon täyteläinen. Kastikkeessa olevat tomaatit tuovat raikkautta voin ja kerman rinnalle, ja cashwepähkinät puolestaan toimivat mukavina yllätyksinä ruokaa syödessä. Kastike ei ole lainkaan tulinen, joten se maistuu myös lapsille tai muutoin hot hotia kaihtaville. Annosta koristellessasi saat siihen halutessasi helposti lisää tulisuutta chilirenkaiden avulla.




6 annosta

800 g broilerin rintafileitä

marinadi
1½ dl maustamatonta jogurttia
1 rkl sitruunan mehua
2 tl garam masalaa
1 tl kurkumaa
1 tl paprikajauhetta
1 tl juustokuminaa
1 tl suolaa

kastike 
2 dl cashewpähkinöitä
1 sipuli
50 g voita
1 rkl öljyä
2 tl paprikajauhetta
½ tl kardemummaa
1 tlk (400 g) tomaattimurskaa
½ tl suolaa
1 kanelitanko
1 laakerinlehti
2 dl kermaa

tarjoiluun
paahdettuja cashewpähkinöitä
tuoretta korianteria
punaista chiliä


Valmista marinadi joko edellisenä päivä tai vähintään muutama tunti ennen ruoan valmistusta. Laita laakeaan kannelliseen kulhoon jogurtti, sitruunanmehu ja mausteet. Sekoita hyvin. Pilko broilerin rintafileet mukavan kokoisiksi paloiksi ja kaada jogurttiseoksen joukkoon. Sekoita kunnes kaikki broilerinpalat ovat sekoittuneet marinadiin. Sulje kulhon kansi ja laita tekeytymään jääkaappiin yön yli tai vähintään muutaman tunnin ajaksi.

Paahda cashewpähkinät kuivalla paistinpannulla koko ajan sekoittaen kunnes ne hieman tummuvat. Kaada pähkinät lautaselle. Laita puolet pähkinöistä mortteliin ja rouhi ne pienemmiksi (voit tehdä tämän myös veitsellä mikäli käytössäsi ei ole morttelia). Säästä toinen puoli pähkinöistä tarjoiluun. Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna paistokasarissa voi ja öljy. Lisää sipulisilppu, paprikajauhe ja kardemumma. Kuullota sipuleita ja mausteita muutaman minuutin ajan. Lisää broilerinpalat marinadeineen, tomaattimurska, cashewpähkinärouhe ja suola. Sekoita. Lisää vielä kanelitanko ja laakerinlehti. Kiehauta, madalla lämpöä, peitä kannella ja anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia. Lisää kerma ja sekoita varovasti. Anna kiehua vielä miedolla lämmöllä ilman kantta 10 minuuttia.

Nypi korianterin lehdet ja hienonna niitä vähän veitsellä. Leikkaa chilistä ohuita renkaita. Tarjoile kana basmatiriisin kera. Koristele annos paahdetuilla cashewpähkinöillä, korianterisilpulla ja chilirenkailla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti