perjantai 7. marraskuuta 2014

Tyrni-vaniljapannacotta

Tyrnimarjat ovat suomalaista super foodia! Ne sisältävät nimittäin todella runsaasti C-vitamiinia. Tyrnimarjat ovat voimakkaan kirpeitä, joten tässä jälkiruoassa niiden makua tasapainottamaan on valittu vaniljainen pannacotta. Lopputulos on raikas ja hienostunut. Mikäli haluat vielä fiinimmän lopputuloksen, voit lisätä tilkan likööriä tyrnikiilteeseen. Muistathan, että pannacotta kestää hyytyä vähintään kolme tuntia, minkä jälkeen myös tyrnikiilteen on hyydyttävä noin kolme tuntia. Aloita siis tämän jälkiruoan tekeminen hyvissä ajoin!
6 annosta

Vaniljapannacotta
2 dl kuohukermaa
3 dl rasvatonta maitoa
1 vaniljatanko (tai 1 tl vanilja-aromia)
½ dl sokeria
2 liivatelehteä

Tyrnikiille
300 g tyrnimarjoja
2½ dl vettä
1 dl sokeria
2 liivatelehteä

koristeeksi tyrnimarjoja


Valmista vaniljapannacotta. Mittaa kerma ja maito kattilaan, lisää sokeri ja vaniljatangosta raaputetut siemenet sekä koko vaniljatanko (tai vanilja-aromi). Keitä miedolla lämmöllä koko ajan vispilällä sekoittaen 15 minuutin ajan. Liota sillä aikaa myös liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuutin ajan. Ota kattila pois liedeltä, purista liivatelehdistä vesi pois ja lisää ne kermaseokseen. Sekoita tasaiseksi ja jaa massa kuuteen jälkiruokamaljaan. Anna jäähtyä hieman ja siirrä jääkaappiin jähmettymään vähintään 3 tunnin ajaksi.

Valmista tyrnikiille. Mittaa kattilaan vesi ja tyrnimarjat. Keitä marjoja 10 minuutin ajan. Paseeraa marja-vesiseos tiheän siivilän läpi toiseen kattilaan. Lisää joukkoon sokeri. Kuumenna kiehuvaksi, ota pois liedeltä ja lisää joukkoon kuivaksi puristetut liivatelehdet, joita olet liottanut kylmässä vedessä 5 minuutin ajan. Anna jäähtyä hetki välillä sekoitellen. Kaada tyrnikiille maljoihin pannacottan päälle varovasti, jotta massat eivät sekoitu. Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään 3 tunnin ajaksi kunnes tyrnikiille on hyytynyt. Koristele annokset tyrnimarjoilla juuri ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti