sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Siemeniset energiapatukat

Arjen kiireessä kaipaa monesti ravitsevaa ja vaivatonta huikopalaa. Apuna voivat toimia esimerkiksi energiapatukat. Päivittäiskaupoista saatavien useimpien energiapatukoiden ainesosaluettelo on kuitenkin pelottavan pitkää luettavaa. Tarpeellisten ja perusteltujen ainesosien joukossa on liuta vähintäänkin epäilyttäviä lisäaineita. Ei houkuttele ostamaan ei. Mikä siis neuvoksi? No kotitekoiset energiapatukat tietenkin! Saattaa kuulostaa työläältä, mutta sitä se ei todellakaan ole. Kannattaa siis kokeilla, ainekset löytyvät ihan tavallisista (isommista) marketeista. Kotitekoisia patukoita on tietysti moneen lähtöön niin kuin valmiitakin. Voit siis käyttää kuivattuja marjoja tai hedelmiä tai vaikkapa kaakaonibsejä. Näissä patukoissa avainasemassa ovat kuitenkin siemenet. Mikäli haluat patukoihin vielä paahteisempaa makua, voit korvata hunajan tummalla siirapilla. Eikä yhtään lisäainetta!




16 kpl

4 dl Semper kaurahiutaleita
4 dl seesaminsiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
1 dl auringonkukansiemeniä
4 rkl CocoVi Super Mixiä
1 dl hunajaa
½ dl aroniamehua
½ dl oliiviöljyä


Mittaa kuivat aineet kulhoon ja sekoita hyvin. Kuumenna hunaja, aroniamehu ja oliiviöljy kattilassa kiehuvaksi, ja kaada kuiva-aineseoksen joukkoon. Sekoita hyvin. Taputtele seos suorakaiteen muotoiseksi levyksi oliiviöljyllä voidellulle leivinpaperille. Paista uunin alatasolla 150 asteessa 30 minuutin ajan. Anna jäähtyä rauhassa ennen patukoiden leikkaamista. Nauti aamu-, väli- tai iltapalana. Säilytä patukoita jääkaapissa ja syö nautiskellen!

Ja kun kerran energiapatukoista on kyse niin lopuksi vielä sitä energiatietoa. Yhdessä patukassa on noin 255 kcal (noin 25 % hiilihydraatteja, 60 % rasvaa ja 15 % proteiinia).



Uunin lämpöön menossa.






Ainoastaan

vihreä tee

puuttuu...

Viimeinen pala patukkaa odottaa syöjäänsä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti