torstai 8. syyskuuta 2016

Gluteeniton vispipuuro

Nyt on metsät pullollaan puolukoita! Olen jo muutaman vuoden harmitellut sitä, etten ole voinut nauttia enää vispipuurosta, koska kaikki gluteenittomat vispipuuroyritykseni (mm. polentasta) ovat maistuneet karseilta. Onneksi tänä syksynä on toisin! Sain nimittäin vinkin Farinan karkeista riisijauhoista, jotka korvaavat mannaryynit hämmästyttävän hyvin. Ei siis ole lainkaan yllättävää, että pussin kyljestä löytyy vispipuuron resepti, jonka avulla minäkin puuroni tein. Puurosta tuli makuuni sopivan ei-makeaa, joten lisää sokeria mikäli haluat selkeästi makeaa vispipuuroa. Ja maidon kanssahan tätä tietysti nautiskeltiin!




4-6 annosta

1 l vettä
3½ dl puolukoita
2 dl karkeita riisijauhoja
0,6 dl sokeria


Keitä puolukoita vedessä 10 minuuttia. Siivilöi liemi, puserra puolukoista lusikalla loppu mehu. Vispaa joukkoon jouhot. Keitä 10 minuuttia välillä vispilällä sekoittaen, jotta puuro ei pala pohjaan. Ota pois liedeltä, sekoita joukkoon sokeri. Anna jäähtyä hyvin. Vatkaa sähkövatkaimella kuohkeaksi vaahdoksi. 







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti