tiistai 13. syyskuuta 2016

Ihana lämmin juuressalaatti

Nyt tuli tehtyä niin hyvää lämmintä juuressalaattia, että voi jestas! Juureksethan ovat nyt sesongissa, ja uunissa niihin saa helposti ja vähällä vaivalla ihanan paahteista makua. Perusuunijuureksia olemme tehneet sen sata kertaa jo aiemminkin, mutta tässä kastike, feta ja saksanpähkinät nostavat koko jutun uudelle tasolle! Söimme tätä jauhelihapihvien kanssa, mutta salaatti toimisi hyvin myös esimerkiksi laadukkaan naudanlihan tai lohen kanssa. Tätä tehdään pian uudestaankin!





4-6 annosta

2 punasipulia
3 perunaa
4 porkkana
4 punajuurta
1 pieni lanttu
pala mukulaselleriä
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä 
loraus hunajaa
kourallinen saksanpähkinöitä
50 g fetaa

kastike
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamietikkaa
2 rkl sitruunamehua
2 tl karkeaa Dijon sinappia
kourallinen persiljaa


Kuori ja leikkaa kasvikset lohkoiksi. Aseta ne uuniastiaan, mausta suolalla ja mustapippurilla. Pirskottele päälle reippaasti oliiviöljyä sekä hieman hunajaa punajuurille. Paista uunissa 220 asteessa noin 40 minuuttia. Kun kasvikset ovat melkein kypsiä lisää joukkoon hieman pilkotut saksanpähkinät. Kaada kypsät juurekset ja saksanpähkinät tarjoiluastiaan. Murustele päälle feta. Hienonna persilja ja sekoita kastikkeen ainekset pienessä kulhossa. Pirskottele kastike salaatin päälle.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti