tiistai 16. elokuuta 2016

Mustikkamarmori-juustokakku

Oletko epäonnistunut uunissa paistettavan juustokakun kanssa? Tai etkö ole edes uskaltanut yrittää? Jos vastasit jompaan kumpaan kysymykseen "kyllä", tämä kakku on pelastuksesi. Kakku on nimittäin todella helppo ja nopea valmistaa. Pohja valmistuu melkein kuin itsestään, täytteen kaikki ainekset vain sekoitetaan keskenään ja kaadetaan vuokaan, ja marmorointikaan ei vaadi suuria temppuja näyttävästä ulkomuodostaan huolimatta. Jos siis sinulle on lähipäivinä tulossa kahvivieraita, tartu tuumasta toimeen ja pyöräytä tämä täyteläisen herkullinen juustokakku! Kakun voi huoletta valmistaa jo edellisenä päivänä, sillä se vain paranee jääkaapissa tekeytyessään.





Pohja:
200 g gluteenittomia kauradigestivekeksejä
80 g margariinia

Täyte:
500 g maitorahkaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl kuohukermaa
1½ dl sokeria
3 kananmunaa
½ dl Maizena maissitärkkelysjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunanmehua

Pinta:
1½ dl pakastemustikoita
1 rkl sokeria 


Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella minigrip-pussin sisällä. Sekoita keksimurun joukkoon sulatettu margariini. Painele seos leivinpaperilla vuoratun (pohja + reunat) irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Yhdistä kulhossa kaikki täytteen ainekset keskenään lusikalla reippaasti sekoittaen, kunnes massa on tasaista. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle. Sulata mustikat mikrossa, kaada sekaan sokeri ja soseuta sauvasekoittimella. Lusikoi mustikkasose laikuiksi täytteen pinnalle. Marmoroi pinta pitämällä veistä kohtisuorasti kakun pintaan nähden ja vetämällä sillä raitoja laikuista ulospäin. Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 45-50 minuuttia. Nosta ritilän päälle huoneenlämpöön jäähtymään. Kun vuoka ei enää tunnu kuumalta, siirrä kakku jääkaappiin ja anna vetäytyä muutaman tunnin ajan tai mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta vasta täysin jäähtyneenä. Tarjoile kakku jääkaappikylmänä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti