keskiviikko 28. syyskuuta 2016

Pinaattiletut ja limettivoi

Jos totta puhutaan, en ollut peruskoulussa pinaattilettujen ystävä. Onneksi nämä pinaattiletut ovat valovuoden päässä niistä letuista. Rakenne näissä on todella kuohkea ja mehevä. Kumina ja vihreät chilit tuovat lisäjännitystä makumaailmaan. Eikä chilejä kannata pelästyä, koska kun niistä poistetaan siemenet ja valkoiset osat, letut eivät ole laisinkaan tulisia. Raikkaan ja kevyen lettuelämyksen viimeistelee lettujen kanssa tarjoiltava pirteä limettivoi. Miehen mukaan nämä olivat parhaimpia pinaattilettuja, joita hän on syönyt! Viimeisen syötyään hän kysyi mitenköhän pian voisin tehdä näitä uudestaan...




Pinaattiletut

10-12 kpl

250 g pakastepinaattia
50 g voita
1½ dl vaaleaa gluteenitonta jauhoseosta
1 rkl leivinjauhetta
1 kananmuna
½ tl suolaa
1 tl kuminaa
1½ dl rasvatonta maitoa
10 cm purjoa
2 vihreää chiliä


Sulata pinaatti ja puristele siivilässä kuivaksi. Sulata voi. Sekoita kulhossa voi, jauhot, leivinjauhe, kananmuna, suola, kumina ja maito. Vatkaa vispilällä kunnes seos on sileää. Lisää taikinaan hienonnettu purjo, pieniksi pilkotut chilit (siemenet ja valkoiset osat poistettuna) ja pinaatti lusikalla kevyesti sekoittaen. Kuumenna tilkka voi-öljyseosta isossa paistinpannussa. Laita reilu ruokalusikallinen taikinaa pannulle ja litistä letun muotoon (paksuus 1-2 cm). Laita lisää lettuja sen mukaan mitä pannulle mahtuu. (Itse paistoin letut kahdessa erässä.) Paista lettuja keskilämmöllä muutama minuutti molemmin puolin kunnes ne saavat pintaan paahtuneen värin. Tarjoile pinaattiletut limettivoista leikattujen kiekkojen kera.





Limettivoi

100 g voita
1 limetti
1½ rkl limetinmehua
½ tl valkopippuria
1 rkl tuoretta persiljaa
1 valkosipulinkynsi


Sekoita huoneenlämpöinen voi kulhossa pehmeäksi. Raasta limetin kuori ja purista limetistä mehu. Hienonna persilja ja valkosipulinkynsi. Lisää muut ainekset voin sekaan ja sekoita tasaiseksi massaksi. Kaada seos kelmun päälle ja pyörittele makkaran muotoiseksi. Sulje kelmu molemmista päistä ja jäädytä pakkasessa, kunnes voi on kiinteää. Siirrä maustevoi sen jälkeen jääkaappiin odottamaan tarjoilua. 






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti