perjantai 1. elokuuta 2014

Avocadokeitto

Avocadokeitto on mitä mainioin alkuruoka, koska sen voi tarjoilla sekä kuumana että kylmänä. Tulisuuden astetta on helppo säädellä tabascon avulla kunkin ruokailijan mieltymysten mukaan. Samettisen keiton kaveriksi sopii gluteeniton minicrutonki tapenadella basilikan lehdellä koristeltuna. Keitto maistuu hyvältä seuraavanakin päivänä, joten tarvittaessa keiton voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen ja tarjoilla sen joko jääkaappikylmänä tai vain lämmittää ennen tarjoilua. Näin voit nauttia enemmän vieraiden seurasta keittiössä päivystämisen sijaan!




6-8 annosta

4 kypsää avokadoa
1 iso sipuli
2 rkl voita
2 rkl maissijauhoja
1 l kasvislientä
1 limetin raastettu kuori
1 limetin mehu
1 dl kuohukermaa
mustapippuria myllystä
suolaa myllystä
10 tippaa tabascoa

Koristeluun:
1 dl kuohukermaa
tabascoa


Hienonna sipuli ja kuullota se voissa pehmeäksi. Kaada joukkoon kasvisliemi ja limetin mehu. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita maissijauhot pienen vesimäärään ja kaada keiton joukkoon, sekoita ja anna kiehua hiljalleen. Halkaise avokadot ja lusikoi hedelmäliha keittoon. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Mausta keitto raastetulla limetin kuorella, mustapippurilla, suolalla ja tabascolla. Vaahdota kuohukerma ja nostele lopuksi joukkoon, sekoita kevyesti. (Anna jäähtyä kylmäksi.) Jaa keitto lautasille. Koristele kermavaahtonokareella ja muutamalla tabascotipalla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti