lauantai 23. elokuuta 2014

Mustikka-sitruunamelissajäätelö

Mikä olisikaan parempi tapa nauttia anopin keräämiä mustikoita kuin omatekoinen jäätelö. Lisäksi keittiössä rehotti sitruunamelissa vailla selkeää käyttötarkoitusta, joten päätin maustaa jäätelön sillä. Ja kylläpä mustikka ja sitruunamelissa sopivatkin hyvin yhteen! Tarjoilin jäätelön tuoreiden vadelmien, mansikoiden ja mustikoiden sekä marenkimurun kera. Mukavan kevyt päätös loppukesän aterialle.




3 dl mustikoita
1½ dl sokeria
½ dl vettä
2 dl kuohukermaa
1½ dl vaniljajogurttia
1½ dl mustikkajogurttia
1 tl vaniljasokeria
iso kourallinen tuoreita sitruunamelissan lehtiä

Laita mustikat, sokeri ja vesi kattilaan. Anna kiehua matalalla lämmöllä 5 minuutin ajan. Jäähdytä hyvin. Vatkaa sillä aikaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää kermavaahdon joukkoon jogurtit, vaniljasokeri ja hienonnetut sitruunamelissan lehdet. Lisää lopuksi jäähtynyt mustikkaseos, ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos jäätelökoneeseen ja pyöritä 40 minuutin ajan. Aseta pakastimeen jähmettymään. Voit myös valmistaa jäätelön ilman jäätelökonetta. Aseta tällöin valmis seos pakkaseen ja sekoita hyvin noin 30 minuutin välein, jotta massa pysyy tasaisena.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti