torstai 31. heinäkuuta 2014

Mansikka-vaniljapannacottakakku

Tässä kakussa yhdistyvät täyteläinen mansikan ja vaniljainen pannacotan maku. Kakku on mukavan raikas, joten se sopii hyvin kesäaikaan tarjottavaksi, mutta miksei myös vaikkapa kevään eri juhlahetkiin. Minulla on tapana tehdä näissä kaksikerroksisissa hyydykekakuissa aina niin, että teen alemman kerroksen edellisenä iltana ja päällimmäisen kerroksen tarjoilupäivän aamuna, jotta kerrokset ehtivät varmasti hyytyä. Mutta mikäli tulee kiire, kolmisen tuntia pitäisi riittää yhden kerroksen hyytymiseen. Koristeeksi tähän kakkuun käyvät näin kesäaikaan mielestäni parhaiten pelkät mansikat, jotka voi halutessaan kiillottaa vielä hyytelösokerilla.




Pohja:
200 g Semper Kauradigestivekeksejä
80 g margariinia

Mansikkakerros:
8 liivatelehteä
2 valkuaista
400 g vaniljarahkaa (Valio)
½ dl sokeria
5 dl mansikkasosetta

Vaniljapannacottakerros:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
3 dl kevytmaitoa
2 rkl sokeria
1 vaniljatanko (tai 1 tl vanilja-aromia)

Koristeeksi:
tuoreita mansikoita


Peitä irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit kaulimella Minigrip-pussissa. Sulata margariini ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele seos vuoan pohjalle. Laita mansikkakerroksen liivatelehdet kylmään veteen. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, ja sekoita joukkoon vaniljarahka ja sokeri. Soseuta mansikat sauvasekoittimella. Mittaa 2 dl mansikkasoseesta kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon vedestä kuivaksi puristetut liivatelehdet ja sekoita hyvin. Kuumenna tarvittaessa seosta hieman uudelleen. Lisää liivate-mansikkasose ja loppu alkuperäinen mansikkasose rahkaseoksen joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuoan pohjalle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolmen tunnin ajan.

Laita pannacottakerrokseen tulevat liivatelehdet kylmään veteen. Mittaa kattilaan kuohukerma, kevytmaito ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja laita se kattilaan (vaihtoehtoisesti lisää vanilja-aromi kattilaan). Keitä kunnes seos kiehahtaa. Mikäli käytit vaniljatankoa, poista se kattilasta ja kaavi sisältä siemenet kattilaan. Sulata seoksen joukkoon liivatteet. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa, kunnes seos on kädenlämpöistä (noin 5 min. ajan). Sekoittele välillä, jotta pintaan ei muodostu kalvoa. Kaada seos vuokaan hyytyneen mansikkakerroksen päälle, ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään kolmen tunnin ajan.

Koristele kakku tuoreilla mansikoilla.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti