sunnuntai 3. elokuuta 2014

Prosciuttoalkuruoka

Olen tehnyt tätä alkuruokaa monen monta kertaa enkä kyllästy tähän varmasti koskaan - niin raikkaat ja puhtaat maut tässä on. Annos on näyttävä, mutta helppo toteuttaa ja mikä parasta raaka-aineet ovat selkeästi tunnistettavissa niin lautasella kuin suussa. Öljytty rucola nahistuu nopeasti, joten tätä ei kannata tehdä paljoa etukäteen. Toki esivalmisteluja voi tehdä paahtamalla pinjansiemenet, höyläämällä parmesanin ja irroittamalla granaattiomenansiemenet. Varsinainen annoksen kokoaminen käy käden käänteessä.




4 annosta

16 siivua laadukasta prosciuttoa
pinjansiemeniä
granaattiomenansiemeniä
parmesanlastuja (juustohöylällä saa tehtyä kätevästi)
rucolaa
sitruunaoliiviöljyä (tai oliiviöljyä ja 1 tl sitruunanmehua)
mustapippuria myllystä
suolaa myllystä

Huuhdo rucola, kuivaa se ja laita kulhoon. Mausta rucola sitruunaoliiviöljyllä, mustapippurilla ja suolalla, ja sekoita hyvin. Kokoa annos laittamalla lautaselle rucolapeti, jonka päälle asettelet neljästä prosciuttosiivusta tehdyn löyhän pallon. Ripottele päälle kevyesti paahdettuja pinjansiemeniä, granaattiomenansiemeniä ja parmesanlastuja. Pirskottele pinnalle sitruunaoliiviöljyä ja rouhi vielä hiven mustapippuria. Tarjoile heti.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti