lauantai 26. heinäkuuta 2014

Kananpojan piirakka

Idea tähän piirakkaan tuli Kinuskikissalta, mutta tein sekä pohjaan että täytteeseen pieniä muutoksia gluteenittomuuden saavuttamiseksi. Pohja on kohtalaisen helppo työstää, joskin kaulittaessa herkästi mureneva. Täyte on tällaisenaan melko miedon makuinen eli halutessaan täytteeseen voi lisätä esimerkiksi paprikajauhetta, currya, chiliä, kuivattua timjamia tai muita yrttejä.




Pohja:
3 dl tummia gluteenittomia jauhoja (Jytte Tumma tai Semper Grov Mix)
1 dl mantelijauhetta
1½ dl kaurahiutaleita (Semper)
1 dl Emmental-juustoraastetta
1 tl suolaa
150 g margariinia
1 dl vettä

Täyte:
1 punainen paprika
1 sipuli
400 g broilerin hunajamarinoituja rintafileitä
2½ dl ruokakermaa
2 kananmunaa
1 dl Emmental-juustoraastetta
mustapippuria myllystä
tuoretta timjamia


Sekoita kulhossa tummat jauhot, mantelijauhe, kaurahiutaleet, juustoraaste ja suola. Lisää voi ja nypi sekaisin. Sekoita lopuksi joukkoon vesi. Kauli pieni pala taikinaa levyksi jauhoja apuna käyttäen. Muotoile levystä tipun muotoinen kuvio, harja ja siipi. Tee tipulle pippurista silmä ja paprikasta nokka. Levitä loput taikinasta kevyesti painellen voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Leikkaa paprika kuutioiksi ja hienonna sipuli. Leikkaa fileet pienemmiksi paloiksi, ja kypsennä broileri pannulla. Lisää loppuvaiheessa sipuli, ja aivan lopuksi paprika pehmenemään. Lisää joukkoon ruokakerma. Erota toisesta kananmunasta hieman munankeltuaista, ja lisää loput munasta toisen munan kanssa täytteeseen. Lisää lopuksi juustoraaste ja sekoita hieman. Kaada täyte piirakkapohjan päälle. Aseta täytteen keskelle tipukoriste. Voitele tipu munankeltuaisella. Silppua täytteen pinnalle tuoretta timjamia. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 35 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti