torstai 3. heinäkuuta 2014

Grillatut hedelmävartaat

Grillissä voi häärätä myös jälkiruokien parissa. Nopea ja kevyt jälkiruoka syntyy tuoreista marjoista ja hedelmistä, vaahtokarkeista sekä itse tehdystä suklaakastikkeesta. Tämä jälkiruoka ei odota syöjäänsä, vaan se on pisteltävä parempiin suihin heti valmistamisen jälkeen!




4 annosta

Vartaat:
1 mango
2 päärynää
2 kiiviä
tuoreita mansikoita
vaahtokarkkeja

Suklaakastike:
1 dl vettä
½ dl sokeria
50 g tummaa suklaata
1 tl vaniljasokeria


Kuori mango, päärynät ja kiivit, ja kuutioi ne reilun kokoisiksi paloiksi. Perkaa mansikat. Pujota hedelmäkuutiot, mansikat ja vaahtokarkit grillivartaisiin. Tee yhteensä 8 varrasta. Keitä vesi ja sokeri kattilassa hiljaisella lämmöllä sokeaksi liemeksi (noin 10 minuuttia). Varo, ettei seos kuumene liikaa ja pala pohjaan. Paloittele suklaa ja anna palojen sulaa kuumassa liemessä. Mausta suklaa vaniljasokerilla, ja pidä hiljaisella lämmöllä, jotta se säilyy notkeana. Grillaa vartaita grillissä hiljaisella lämmöllä parin minuutin ajan per puoli, jotta ne paahtuvat tasaisesti. Ole varovainen vaahtokarkkien kanssa, jotta ne eivät kärähdä. Valuta valmiiden vartaiden päälle suklaakastiketta. Tarjoile heti.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti