lauantai 28. tammikuuta 2017

Helppo maapähkinä-manteligranola

Granola on tämän hetken hittituotteita. Jos mietit, että mitä ihmettä on granola, niin se on lähes sama asia kuin mysli. Granola vain on usein rapsakampaa, koska se paahdetaan uunissa. Tosin on ennen paahdettu mysliäkin rapsakaksi ja silti sanottu sitä mysliksi. Mutta kuulostaahan granola paljon trendikkäämmältä! Käytän siis sitä tässä ohjeessa, koska seos pyöräytetään uunin kautta. Granolaohjeita on jo maailma pullollaan, mutta tässä yksi helppo ja silti maukas ns. perusgranola. Koska tässä on hallitsevimpina makuina kauran lisäksi manteli ja mieto maapähkinä, tätä on helppo yhdistää melkein minkä kanssa vain. Klassisin tapa on varmaankin ripotella granolaa jogurtin, viilin tai rahkan päälle. Mutta mielikuvitus on rajana. Käyttämällä erilaisia kuivattuja marjoja saat tähän granolaan vivahde-eroja. Itse laitoin tällä kertaa goji- ja mulperimarjoja, mutta kotimaiset karpalot, puolukat ja mustikat sopivat myös yhtä hyvin. Parasta granolaa saat kun laitat omia suosikkimarjojasi!




5 dl puhdaskaurahiutaleita
3½ dl kuorellisia manteleita (luomu)
4 rkl karkeaa maapähkinävoita
2 rkl vaahterasiirappia
1 tl kanelia
1 tl vanilja-aromia
1 dl kuivattuja marjoja (esim. goji ja mulperi)


Pilko mantelit veitsellä karkeaksi rouheeksi. Sekoita kaurahiutaleet, mantelit, kaneli ja vanilja-aromi isossa kulhossa. Mittaa maapähkinävoi ja vaahterasiirappi pieneen kulhoon, sekoita. Kuumenna seosta mikrossa 20 sekunnin ajan. Kaada seos kuivien ainesten sekaan ja sekoita hyvin. Kumoa seos uunipellille leivinpaperin päälle ja levitä tasaiseksi. Paahda uunissa keskitasolla 175 asteessa noin 25 minuuttia kauniin kullanruskeaksi. Sekoita välillä, jotta granola ei tummu liikaa. Anna jäähtyä ja sekoita joukkoon kuivatut marjat. Säilytä lasipurkissa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti