sunnuntai 15. tammikuuta 2017

Punajuuri-tattaririsotto

Vegaanitammikuu on edelleen käynnissä, joten teimme talvisen sunnuntain iloksi lämmittävää punajuuri-tattaririsottoa. Punajuuriin tulee ihanan paahtunut maku, kun ne kypsentää uunissa kuorineen. Tällä välin voi vaikka käydä pulkkamäessä! Kookosmaito antaa ruoalle täyteläisyyttä, kun taas sitruunan mehu tuo siihen raikkautta. Risottoa voi syödä sellaisenaan pääruokana tai pienempänä alkuruoka-annoksena. Ripottele silloin päälle esimerkiksi pieneksi kuutioitua suolakurkkua tai Peltola Blue -juustoa sekä muutama rouhaisu mustapippuria myllystä. Kylkeen sopisi myös miedosti maustettu smetanasoosi. Lisäksi risotto sopii mainiosti lisukkeeksi esimerkiksi karitsan tai siian kanssa, joista jälkimmäisen kanssa sen voi tarjoilla pääruoan lisäksi kylmänä alkuruokana.





6 pääruoka-annosta
12-15 alkuruoka- tai lisukeannosta


1,2 kg punajuuria
400 g kokonaisia tattarisuurimoita (esim. GoGreen)
1 litra vettä
1 kasvisliemikuutio Fond du Chef
1 sitruunan mehu
400 ml kookosmaitoa
1½ tl suolaa
reilusti mustapippuria myllystä


Paahda punajuuria kuorineen uunin keskitasolla 180 asteessa noin tunnin ajan. Punajuuret ovat valmiita kun ne ovat pehmenneet ja kuori on alkanut muuttua rapeaksi. Ota punajuuret uunista ja jäähdytä.

Huuhtele tattari pakkauksen ohjeiden mukaisesti. Kumoa tattari isoon kattilaan ja kaada päälle vesi, lisää kasvisliemikuutio. Anna tattarin kiehua hiljalleen noin 10 minuutin ajan, kunnes kaikki neste on imeytynyt ja tattari on ilmavan irtonaista.

Tattarin kypsyessä kuori punajuuret terävällä veitsellä samaan tapaan kuin kypsä peruna. Kuutioi punajuuret neljään osaan ja soseuta tasaiseksi monitoimikoneessa yhdessä sitruunan mehun, kookosmaidon ja mausteiden kanssa. 

Sekoita punajuurisose kypsän tattarin joukkoon kattatilassa. Kuumenna kunnes punajuurisose on lämmennyt.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti