maanantai 23. tammikuuta 2017

Marjainen tuorepuuro

Välillä on mukava tehdä seuraavan päivän aamupala jo edellisenä iltana, jos aamulla on tiedossa nopea lähtö tai jos haluaa vain ottaa rennosti. Tähän tarkoitukseen tuorepuurot ovat mitä parhain ratkaisu. Kaikki ainekset vain sekoitetaan keskenään illalla ja puuron annetaan muhia valmiiksi yön aikana jääkaapin syleilyssä. Tässä on marjaisen tuorepuuron ohje, mutta marjatuotteet voi aivan hyvin korvata hedelmätuotteilla (esim. omena, päärynä, banaani) mikäli haluaa. Pähkinöiksi kannattaa valita omia suosikkeja. Itse pilkoin veitsellä cashew- ja parapähkinöitä sekä kuorellisia manteleita. Pähkinärouheeseen kannattaa jättää vähän isompiakin paloja, jotta puuroon tulee mukavia sattumia. Hyvää ja herkullista huomenta!




2-3 annosta

2½ dl puhdaskaurahiutaleita
2 dl marjasosetta 
4 dl maustamatonta jogurttia
1 dl (kaura)maitoa
4 rkl pähkinärouhetta
4 tl vaahterasiirappia (tai hunajaa)


Sekoita kaikki ainekset keskenään kannellisessa astiassa. Anna tekeytyä jääkaapissa yön yli. Koristele esimerkiksi marjoilla ja pähkinöillä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti