torstai 31. joulukuuta 2015

Ylellinen herkuttelutarjotin ja viikuna-hasselpähkinäkorput

Meillä on tapana viettää jonakin joulun ja uuden vuoden välipäivänä peli-iltaa. Intensiivisten pelihetkien lomassa nautimme useimmiten jotakin pikkunaposteltavaa. Tänä vuonna vietimme peli-iltaa ystäväpariskunnan kanssa ja halusin valmistaa meille Minkan innoittamana rennon tarjottimen, jolta löytyy runsaasti erilaisia herkkuja jokaiseen makuun. Tarjotinta oli kiva suunnitella ja rakentaa; tällaista tehdessä on vain mielikuvitus rajana. Herkuttelutarjotin on myös vaikuttava näky, joten sen kanssa saa todellakin pitää varansa etteivät silmät syö enemmän kuin napa vetää! Herkuttelutarjotin sopisi myös mitä parhaiten uuden vuoden illanviettoon.




Herkkutarjottimelta löytyi:


Vihannekset: vihersalaatti avokadolla, kurkulla ja kirsikkatomaateilla, basilikaa, suolakurkkuja

Hedelmät ja marjat: klementiini, viinirypäle, viikuna, granaattiomena, vadelma

Juustot: brie, dutch vintage gouda, luomu bergfex, manchego, mustapippurituorejuusto

Liha: tapasleikkelelajitelma, kotitekoiset cocktail-lihapullat

Leivät ja keksit: patonki, tattari- ja maissinäkkileipä, viikuna-hasselpähkinäkorput, suolakeksit

Pähkinät: cashew, para, pecan ja manteli

Hillot: vadelmahillo, viikunahillo









Viikuna-hasselpähkinäkorput

noin 28 kpl

8 kuivattua viikunaa
4 dl hasselpähkinäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl maitoa
2 kananmunaa


Leikkaa viikunoista kovat kannat pois ja paloittele ne pieniksi. Sekoita kulhossa hasselpähkinäjauhot ja leivinjauhe. Lisää maito ja kananmunat ja sekoita. Kaada joukkoon viikunapalat ja sekoita kunnes massa on tasaista. Pyörittele kämmenien avulla massasta uunipellille leivinpaperin päälle pieniä pyöreitä palloja. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 15-18 minuuttia kunnes ne ovat saaneet hieman väriä pintaan. Ota pelti pois uunista, laske lämpö 100 asteeseen. Halkaise pallot terävällä veitsellä ja aseta takaisin leivinpaperille tasainen puoli ylöspäin. Kuivata korppuja uunin keskitasolla noin 1½ tunnin ajan. Anna jäähtyä huoneenlämmössä hyvin ennen tarjoilua. Syö sellaisenaan tai esimerkiksi sinihomejuuston, manchegon tai vadelmahillon kera. Säilytä korput kannellisessa lasi- tai peltirasiassa.

Vinkki: Voit kokeilla viikunoiden tilalla kuivattuja karpaloita tai taateleita.



2 kommenttia:

  1. Mahtava herkkutarjotin: makujen ja värien juhlaa! Helppo toteuttaa kunhan vaan keksii mitä ja miten yhdistää! Emäntä saa rauhassa pelata ja seurustella vieraiden kanssa eikä olla hellavahtina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tämä oli kyllä maistuva kokonaisuus! Ja tosiaan koko komeuden voi valmistaa jo etukäteen ennen vieraiden tuloa. :)

      Poista