keskiviikko 2. joulukuuta 2015

Pinaattikeitto

Pinaattikeitto on talviajan arkiruokaa yksinkertaisimmillaan! Mikäli pakastimestasi ei löydy oman (tai meidän tapauksessa ystävän) pihamaalta säilöön kerättyjä pinaatinlehtiä, voit suunnata lähikauppasi pakastealtaalle. Keiton lisäksi lautaselle kuuluu tottakai keitetty kananmuna, jonka voit pilkkoa haluamallasi tavalla. Itse pilkon munan aina leikkurissa kahteen suuntaan, jotta saan karkeaa rouhetta. Näin kananmunaa saa kätevästi joka lusikalliseen. Mieheni taas valitsee perinteisen munanpuolikkaan koristamaan omaa keittoaan. Mikäli nälkäsi on kova, keiton kanssa maistuu mitä parhaiten karjalanpiirakka voisilmän kera.




3-4 annosta

2 rkl voita
3+3 rkl Maizena vaaleaa suurustetta
1 litra kevytmaitoa
200 g (pakastettua) pinaattia
1 tl suolaa
1 tl sokeria
½ tl valkopippuria


Sulata voi kattilassa.  Lisää 3 rkl Maizenaa ja sekoita koko ajan vispilällä, jotta Maizena imeytyy voihin. Anna kiehahtaa. Lisää maito muutamassa pienemmässä erässä koko ajan sekoittaen. Jatka sekoittamista kunnes keitto kiehuu kevyesti, varo polttamasta keittoa pohjaan. Lisää noin 3 rkl Maizenaa koko ajan sekoittaen kunnes keitto on haluamasi paksuista. Lisää pinaatit keiton joukkoon, sekoita. Mikäli käytät pinaatin lehtiä, sulata ne ensin laittamalla pussi kuumalla vedellä täytettyyn astiaan ja hienonna lehdet sitten veitsellä. Mausta keitto lopuksi suolalla, sokerilla ja valkopippurilla. Tarkista maku vielä ennen tarjoilua.


2 kommenttia:

  1. Tässä on just hyvässä suhteessa käytetty voita. On tullut huomattua, että helposti voin ja gluteenittomien jauhojen yhdistelmästä tulee pistävä maku. Käytin itse hieman vähemmän valkopippuria(lasten mieliksi) ja lopuksi lorautin rypsiöljyä sekaan antamaan pehmeän suutuntuman. Kiitos vinkeistä 😊 Nami!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että keitto maistui teidän perheelle! Rypsiöljy tosiaan varmaan pehmentää rakennetta - ja näin keittoon tulee lisää hyviä rasvoja!

      Poista