lauantai 27. kesäkuuta 2015

Vaniljainen mustaherukka-kaurahyve

Mikä mieletön vaniljan, kardemumman ja mustaherukan liitto! Tämän hyveen makumaailma on pehmeä, mutta raikas, ja se sopii moneen hetkeen. Voit tehdä hyveen aamusi käynnistäjäksi tai nauttia sitä väli- tai iltapalana. Hyve sopii myös tarjottavaksi terveellisenä jälkiruokana, jolloin annoskokoa kannattaa vähän pienentää. Päätätpä nauttia tätä milloin vain, makunautinto on joka tapauksessa taattu! Halutessasi hieman herkemmän makumaailman, voit kokeilla mustaherukoiden sijaan mustikoita. Ohje on maidoton.




2 annosta


Vanilja-kaurakerros
1 banaani
8 rkl gluteenittomia kaurahiutaleita
8 rkl kaurajuomaa (esim. Oatly)
1 tl vanilja-aromia

Kuori ja leikkaa banaani pienemmiksi paloiksi. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos kahteen korkeaan lasiin. 


Mustaherukkakerros
4 dl jäisiä mustaherukoita
4 dl kaurajuomaa (esim. Oatly)
1 banaani
1 tl kardemummaa
2 rkl juoksevaa hunajaa

Laita jäiset mustaherukat tehosekoittimeen. Kuori ja leikkaa banaani pienemmiksi paloiksi. Laita palat mustaherukoiden päälle. Lisää tehosekoittimeen loput aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos laseihin vanilja-kaurakerroksen päälle. Koristele kaurahiutaleilla, banaanisiivuilla ja mustaherukoilla. Tarjoile heti.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti